Cinci membri ai Guvernului, amendaţi după petrecerea de ziua premierului Orban. Toţi s-au autodenunţat

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă seara, că cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi, după ce au apărut într-o fotografie fumând sau fără măşti de protecţie în biroul premierului Ludovic Orban. Acesta a declarat că incidentul a avut loc de ziua lui, pe 25 mai.

4508 afișări
Imaginea articolului Cinci membri ai Guvernului, amendaţi după petrecerea de ziua premierului Orban. Toţi s-au autodenunţat

TCinci membri ai Guvernului, amendaţi după petrecerea de ziua premierului Orban

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană,pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis. În poza se vede cum Ludovic Orban fumează si nu poartă mască, la fel si ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară. Fără mască în poză sunt Virigil Popescu şi Lucian Bode.

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.

Cel mai probabil cea de cincea persoană sanctionată este vicepremierul Raluca Turcan, care se vede şi în poză, purta mască însă era trasă pe bărbie.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că toţi membrii guvernului s-au autodenunţat. Ei au sunat la poliţie şi au anunţat că au încălcat legea.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise”, au transmis reprezentanţii Guvernului.

O poză în care premierul fumează, în biroul său, în care mai sunt şi alţi miniştri, a devenit virală. Ludovic Orban a precizat, pentru MEDIAFAX, că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naştere şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu închis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţie,
amenzi,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici