Cine este Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei? Sebastian Kurz şi-a anunţat sâmbătă demisia

  • Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că renunţă la funcţie, într-o decizie prin intermediul căreia intenţionează să dezamorseze o criză guvernamentală.
  • Kurz l-a propus pe ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, pentru poziţia de cancelar.
  • „Schallenberg are abilităţile diplomatice necesare pentru a reconstrui încrederea dintre părţi”, a declarat Sebastian Kurz.
4081 afișări
Imaginea articolului Cine este Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei? Sebastian Kurz şi-a anunţat sâmbătă demisia

Cine este Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei? Sebastian Kurz şi-a anunţat sâmbătă demisia

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că plănuieşte să renunţe la funcţie. Kurz este anchetat sub suspiciunea de dare de mită şi abuz de încredere, în contextul în care au fost efectuate mai multe percheziţii la sediile partidului conservator şi colaboratorilor săi.
 
După anunţul demisiei, Kurz l-a desemnat pe Alexander Van der Bellen Schallenberg ca următorul cancelar, anunţă krone.at. Potrivit presei locale, Schallenberg cunoaşte foarte clar circul politic austriac. Diplomat de carieră, acesta a devenit ministru de Externe cu mai bine de 20 de ani în urmă.
 
Cel mai probabil, Alexander Schallenberg nu va avea niciun fel de probleme să preia funcţia de cancelar, dată fiind susţinerea Partidului Popular Austriac şi a Verzilor. De origine aristocrată, s-a născut la Berna în 1969, Este fiul unui diplomat care a deţinut funcţii de ambasador şi secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.
 
Alexander Schallenberg a crescut în India, Spania şi Franţa. Din 1989 până în 1994 a studiat dreptul la Viena şi Paris, apoi drept european la Colegiul Europei din Bruges, Belgia. Primul său post în străinătate a fost la reprezentanţa austriacă pe lângă UE la Bruxelles, unde a condus departamentul juridic timp de cinci ani. În Austria, Schallenberg şi-a făcut un nume în calitate de purtător de cuvânt al foştilor miniştri de Externe Ursula Plassnik şi Michael Spindelegger
 
Tatăl a patru copii, Schallenberg a devenit ministru de Externe sub prima femeie cancelară a ţării, Brigitte Bierlein, şi şi-a păstrat mandatul şi în actuala guvernare, notează krone.at.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici