Cine este Alexei Navalinîi, oponentul lui Putin, otrăvit în această dimineaţă?

  • Alexei Navalinîi este avocat şi a apărut pe scena politică din Rusia în 2011
  • El a fost alături de Boris Nemţov, unul din liderii protestelor din 2011-2013, cunoscute ca „revoluţia de zăpadă”
  • Politicianul deconspiră prin investigaţii corupţii din aturajul lui Vladimir Putin
  • Navalinîi nu a fost admis să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018
  • În 2020, Alexei Navalinîi a desfăşurat o campanie împotriva modificării constituţiei de către Putin
3150 afișări
Imaginea articolului Cine este Alexei Navalinîi, oponentul lui Putin, otrăvit în această dimineaţă?

Cine este Alexei Navalinîi, oponentul lui Putin, otrăvit în această dimineaţă?

Politicianul rus Alexei Navalinîi, aflat acum în reanimare cu suspiciuni că ar fi otrăvit, este cunoscut ca principalul oponent al lui Vladimir Putin din ultimii ani. Navalinîi are 44 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A apărut pe scena politică în 2011, alături de un alt opozant al preşedintelui rus, Boris Nemţov, fiind de mai multe ori arestat de procurorii ruşi.

Navalinîi şi Nemţov sunt principalii lideri ai „revoluţiei de zăpadă” din 2011-2013, fiind cele mai mari proteste din Moscova după anii 90. În 2015, Boris Nemţov a fost asasinat chiar în Piaţa Roşie. Navalinîi este preşedintele partidului ”Rusia viitorului”, din partea căruia a candidat la primăria Moscovei în 2013, unde s-a clasat pe locul doi.

Opozantul lui Putin este cunoscut pentru investigaţiile prin care deconspiră schemele de corupţie ale apropiaţilor preşedintelui rus, inclusiv ale fostului preşedinte şi premier Dmitri Medvedev. El a încercat să candideze la alegerile prezindeţiale din 2018, dar Comisia Electorală a respins candidatura acestuia. Navalinîi şi-a îndemnat susţinătorii să boicoteze alegerile. Anul acesta Alexei Navalinîi s-a opus puternic modificării Constituţiei prin care Vladimir Putin obţine anularea mandatelor de preşedinte şi poate candida din nou în 2024. Interesant este că preşedintele rus evită să pronunţe în cadrul conferinţelor numele lui Navalinîi.

Alexei Navalinîi, opozantul lui Vladimir Putin: Noi am văzut un show cu un final planificat. Putin a decis să-şi legalizeze preşedinţia pe viaţă, ”Rusia Unită” a acceptat aceste modificări. Dar nu e îndeajuns de frumos când ţarul este numit de ”Rusia Unită”. De aceea Putin a spus ”Noi vom organiza un spectacol rusesc pentru întreaga ţară”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici