Cine este Alianţa AUR, partidul care ar putea fi marea surpriză a alegerilor, şi ar putea trece pragul electoral de 5%

  • Un partid mic, care promovează unirea Basarabiei cu România, ar putea fi marea surpriză a acestor alegeri. AUR este creditat în exit-poll cu 5,2% din voturi.
  • Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţat în 2019 de către activistul unionist George Simion.
  • Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut mai ales pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.
47945 afișări
Imaginea articolului Cine este Alianţa AUR, partidul care ar putea fi marea surpriză a alegerilor, şi ar putea trece pragul electoral de 5%

Presedintele partidului Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), George Simion, voteaza in cadrul scrutinului pentru alegerile parlamentare, duminica 6 decembrie 2020, in Bucuresti. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

AUR este creditat în primul exit-poll cu 5,2% din voturi, cu un scor mai mare decât al partidelor consacrate PMP sau Pro România.

George Simion a lansat un partid nou, după alegerile europarlamentare din 2019, al cărui program politic are ca priorităţi: familia, patria, credinţa, libertatea. Principalul obiectiv al AUR este propunerea unirii dintre România şi Republica Moldova ca proiect de ţară.

Fondatorul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”.

La alegerile locale 2020, pentru Primăria Capitalei, din partea AUR a candidat copreşedintele AUR, fostul jurnalist Claudiu Târziu.

Primul pe listă la Camera Deputaţior în judeţul Argeş este generalul Mircea Chelaru, fost membru în PRM, scrie editorialistul Mediafax, Marius Oprea

Unul dintre membrii AUR este actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar. 

Candidaţii AUR din Bucureşti, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, sunt copreşedintele Claudiu Târziu care deschide lista pentru Senat, şi, George Simion, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor.

AUR propune însă doi candidaţi controversaţi, generalul Nicolae Roman şi militarul de carieră Francisc Tobă. Potrivit paginii „Spune nu corupţilor”, generalul Nicolae Roman a participat „la masacrul” contra revoluţionarilor de la Timişoara, iar Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea Revoluţiei de la Sibiu. 

George Simion: „Nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net”

Înainte de alegerile din 6 decembrie, invitat la Marius Tucă Show, preşedintele AUR, George Simion a afirmat că prima lege pe care ar susţine-o ar fi protejarea capitalului român pentru agricultori.

„Nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net”, a susţinut George Simion despre felul în care AUR şi-a propagat mesajele politice. 

„După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiţii. Suntem pentru libertatea de opţiune, considerăm viaţa sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de ştiri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net.”, a afirmat Simion.

„Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român”, a mai spus candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

„Există asemănări cu USR pe mesajul antisistem, ei reprezintă zona multiculturală, globalismul, federaţie a statelor, noi avem o orientare către conservatorii şi reformiştii europeni. Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român, am fost în 15 pieţe, am arătat un lucru evident – toţi erau în supermarket şi ţăranii erau scoşi din pieţe. Am cunoscut pe preşedinţi prin mişcarea noastră unionistă. Nici eu nu credeam că intru în politică, dar ni s-a luat, plin de dezgust de ce se întâmplă în societate. Toată identitatea noastră naţională e călcată în picioare”, a mai spus Simion.

Date despre Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

Data înfiinţării: 1 Decembrie 2019

  • are filiale în 22 de ţări din Europa şi America de Nord;
  • partidul se consideră conservator, patriot şi unionist.

Lider AUR: George Simion

  • 34 de ani
  • activist unionist;
  • a candidat şi la alegerile europarlamentare;
  • 2004 a afişat mesajul „Eroii Nu Mor Niciodată‟, la 15 ani de la Revoluţia din 1989, în Timişoara;
  • 2006 a organizat protestul la Bucureşti pentru susţinerea elevilor români de la liceul „Gheorghe Asachi‟ din Chişinău, care erau sub presiunea autorităţilor comuniste la Chişinău
  • 2012 a organizat protestul „Bălţi simte româneşte‟
  • 2012 - organizează evenimente tradiţionale de marcare a zilelor de 1 decembrie sau 27 martie, la Bucureşti, Alba Iulia sau Chişinău
  • 2014 apără interesele basarabenilor şi organizează un potest faţă de afirmaţiile jignitoare adresate moldovenilor de către un realizator TV din România

Claudiu Târziu

  • 47 de ani
  • fost jurnalist
  • a candidat la alegerile pentru Primaria Bucureşti

VIZIUNI 

Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceştia, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cernăuţi, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăşi existenţa noastră ca neam.

VALORI

Familia este baza oricărei societăţi sănătoase.
Naţiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură şi o istorie comună, indiferent că se regăsesc între graniţele aceluiaşi stat sau nu.
Credinţa creştină este fundament al civilizaţiei europene şi izvor de sănătate morală.
Libertatea este cel mai de preţ dar al lui Dumnezeu pentru om şi se cuvine apărată şi păstrată.

PROGRAM POLITIC

În 24 Ianuarie, AUR şi-au lansat programul politic, care cuprinde urmatoarele priorităţi:

  • Unirea cu Republica Moldova;
  • Libertate personală, religioasă, economică, politică
  • Stat de drept, justiţie independentă şi funcţională
  • Egalitate în faţa legii, egalitate de şanse
  • Transparenţă, meritocraţie şi responsabilitate
  • Economie de piaţă liberă
  • Presă liberă, nu aservită
  • Protejarea, promovarea şi exploatarea sustenabilă a resurselor naţionale de la patrimoniul natural şi cultural la resursele umane
  • Un aparat instituţional simplificat, depolitizat, eficient, bazat pe competenţe, respect pentru proprietate, care este inviolabilă
  • Promovarea şi garantarea la nivel european a drepturilor şi libertăţilor celor peste 10 milioane de români din afara graniţelor în spiritul reciprocităţii şi a unei cât mai strânse cooperări între statele membre şi partenere UE şi guvernare eficientă, atât la nivel naţional cât şi european, în baza unei strânse cooperări între sectorul public, privat şi iniţiativele civice.
     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici