Cine este Mircea Duşa: Fost prefect de Harghita, preia portofioliul Internelor

Fostul lider al deputaţilor PSD, Mircea Duşa, fost prefect de Harghita, preia portofioliul Internelor după ce a fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

673 afișări
Imaginea articolului Cine este Mircea Duşa: Fost prefect de Harghita, preia portofioliul Internelor

Cine este Mircea Duşa: Fost prefect de Harghita, preia portofioliul Internelor (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Înainte de nominalizare, Mircea Duşa ocupa funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul. Fostul lider al deputaţilor PSD, Duşa este membru PSD din 1996, devenind ulterior şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Harghita PSD.

Ministrul propus la conducerea MAI s-a născut în aprilie 1955, în Topliţa, judeţul Harghita, şi este căsătorit cu Ana Duşa, având doi copii. Din 1976, Duşa a deţinut mai multe funcţii în conducerea Consiliului popular al oraşului Topliţa, începând cu postul de şef de serviciu şi ajungând primar în 1996. Între 2001-2004, ministrul propus pentru Interne, Mircea Duşa, a fost prefectul judeţului Harghita, în 2004 începându-şi mandatul de deputat PSD.

În perioada 1996-2001, el a ocupat şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

Mircea Duşa a absolvit în 1988 Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti.

Potrivit declaraţiei de avere din mai 2012, Mircea Duşa are două terenuri, unul în Topliţa şi unul în Sâncraiul de Mureş, şi două apartamente în aceleaşi localităţi. Ambele au fost dobândite prin cumpărare şi sunt pe numele lui şi al soţiei sale. Mai mult, Duşa are un autoturism din 2004. Ministrul propus pentru MAI are datorii la BCR în valoare de 15 000 de euro, respectiv de 31 000 de lei, cu scadenţă în 2015.

În ce priveşte situaţia veniturilor, Mircea Duşa a primit pentru funcţia de parlamentar 55.488 de lei în 2011, în timp ce soţia sa, procuror de meserie, a câştigat, în 2011, 67.476 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici