Cine face softul de 1 milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare

Numărarea electronică a voturilor pentru Parlamentul European în România va costa în acest an 5.890.000 de lei fără TVA. Aplicaţia intră astăzi în faza de testare şi trebuie să fie gata până pe 15 mai, cu 10 zile înaintea alegerilor.

2050 afișări
Imaginea articolului Cine face softul de 1 milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare

Cine face softul de 1 milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare (Imagine: Liviu Chirică / Mediafax Foto)

Autoritatea Electorală Permanentă va cumpăra în acest an pachetul informatic pentru centralizarea rezultatelor alegerilor din 25 mai de la Asseco SEE, cu care s-a semnat, pe 20 martie un contract în valoare de 5, 89 milioane de lei (echivalentul a 1,3 milioane de euro) fără TVA.

Firma câştigătoare aparţine ASSECO SOUTH EASTERN EUROPE SA, o companie cu sediul în Polonia care, potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, a intrat pe piaţa românească în 2007, prin preluarea controlului societăţilor Fiba Software şi Net Consulting, cumpărând ulterior şi Professional Bank Systems & Software (Probass).

Citeşte continuarea materialului pe Gândul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici