Cine l-ar putea înlocui pe Ioan Botiş: Vezi care sunt cele patru nume vehiculate pentru funcţia de ministru al Muncii

Raluca Turcan, Claudia Boghicevici, Gheorghe Barbu, Marian Sârbu sunt numele vehiculate pentru a prelua funcţia de ministru al Muncii, în locul lui Ioan Botiş, care şi-a dat miercuri demisia, potrivit unor surse din PDL.

167 afișări
Imaginea articolului Cine l-ar putea înlocui pe Ioan Botiş: Vezi care sunt cele patru nume vehiculate pentru funcţia de ministru al Muncii

Cine l-ar putea înlocui pe Ioan Botiş: Vezi care sunt cele patru nume vehiculate pentru funcţia de ministru al Muncii

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.

Potrivit surselor citate, PDL vrea să păstreze portofoliul Muncii, în timp ce UNPR ar dori funcţia de ministru al Muncii.

Sursele citate au menţionat că o decizie va fi luată după consultarea cu preşedintele Traian Băsescu, aflat miercuri într-o vizită în Iordania.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, "în zilele următoare", a unui nou ministru, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a arătat că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Mai mulţi lideri PDL au precizat că, potrivit protocolului coaliţiei aflate la guvernare, portofoliul Muncii revine PDL.

Preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, pentru gandul.info, că regretă ceea ce s-a întâmplat cu Ioan Botiş - care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii - dar întotdeauna a considerat că Marian Sârbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.

"Regret ce s-a întâmplat cu Ioan Nelu Botiş, care a fost un profesionist, dar am susţinut întotdeauna că Marian Sârbu, colegul meu, este cel mai bun pentru a conduce ministerul Muncii", a declarat Oprea pentru gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici