Cine sunt primarii, viceprimarii şi consilierii aflaţi în incompatibilitate sau în conflict de interese. LISTA Agenţiei Naţionale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese administrativ în cazul unui primar, al unul viceprimar şi al mai multor consilieri locali.

5659 afișări
Imaginea articolului Cine sunt primarii, viceprimarii şi consilierii aflaţi în incompatibilitate sau în conflict de interese. LISTA Agenţiei Naţionale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate FOTO Mediafax

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, lista politicienilor şi funcţionarilor care se află în incompatibilitate sau conflict de interese. 

  • Ogâgău Traian, primar al oraşului Sîngeorz - Băi, judeţul Bistriţa - Năsăud, a fost găsit în conflict de interese administrativ, în condiţiile în care în perioada exercitării funcţiei de primar, a încheiat în data de 28 martie 2018 un act juridic privind închirierea unei suprafeţe de teren aflate în domeniul privat al Oraşului Sîngeorz- Băi între Primărie şi tatăl său, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract.

 

  • Istrate Florentina, viceprimar al comunei Tătuleşti, judeţul Olt, a fost găsită în incompatibilitate, deoarece în perioada 22 iunie 2016 – 04 septembrie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică.

 

  • Brebenel Mihai Ştefan, consilier local în comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov, a fost găsit în conflict de interese administrativ, deoarece în calitate de consilier local a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 februarie 2019, respectiv a proiectului de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism faza PUD – construire condominium 16 unităţi locative, al cărui beneficiar este o societate comercială, în cadrul căreia mama persoanei evaluate deţine calitatea de asociat şi administrator.

 

  • Pîndichi Dan, consilier local al oraşului Ovidiu, judeţul Constanţa, a fost găsit în incompatibilitate, după ce în perioada 04 iulie 2017 – 05 iulie 2019 a exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

 

  • În incompatibilitate a fost găsit şi Horonceanu Alexandru, consilier local în comunei Pârjol, judeţul Bacău, deoarece începând cu data de 25 iunie 2016 deţine şi exercită simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

 

  • Cioara Nicoleta, consilier local în comuna Ciuruleasa, judeţul Alba, a fost găsită în incompatibilitate, pentru că în perioada 24 iunie 2016 – 09 octombrie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

 

  • Tudor Ştefan, consilier local în Dobreşti, judeţul Argeş, este şi el bănuit de incompatibilitate, deoarece în exercitarea actualului mandat de consilier local, o societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate îndeplinea funcţia de administrator, a încheiat în data de 12 mai 2017 un contract de prestări servicii cu Primăria comunei Dobreşti.

 

  • De incompatibilitate e bănuit şi Morariu Marin, fost consilier local în Cugir, judeţul Alba, deoarece în perioada 15 septembrie 2017 – 17 ianuarie 2020 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de director general în cadrul unei societăţi comerciale de interes naţional, având ca acţionar Statul Român reprezentat prin Ministerul Economiei şi Comerţului.

 

  • Muscă Mihaela, funcţionar public în Consiliul Judeţean Botoşani – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, este bănuită şi incompatibilitate, întrucât în perioada 2014 – 2020 a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică de consilier în cadrul Consiliului Judeţean Botoşani – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi funcţia de psiholog cu drept de liberă practică în cadrul unui cabinet individual.

 

  • În cazul lui Nemeş Ilie, funcţionar public la Primăria Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru că în calitate de membru al Comisiei de recepţie a semnat procesul verbal de recepţie al lucrării „Campus Şcolar la G.Ş.E.A.S. Călimăneşti", din data de 15 iulie 2016, având un interes de natură patrimonială pentru soţia acestuia, în calitate de diriginte de şantier.

 

  • De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la posibila încălcare de către Popescu Silviu Gheorghe, manager de proiect în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, judeţul Sibiu, după ce a semnat şi avizat documente emise de o persoană fizică autorizată, al cărui titular este soţia acestuia, având un interes de natură patrimonială în valoare de 61.638,64 lei.

 

  • Totodată, Săndulescu Nicolae, fost şef laborator Radiologie şi Imagistică Medicală în cadrul Spitalului General C.F. Ploieşti, judeţul Prahova, a fost găsit în incompatibilitate, deoarece în perioada 22 noiembrie 2016 – 01 februarie 2018 a exercitat simultan funcţia de şef laborator în cadrul Spitalului General C.F. Ploieşti şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici