Ciolacu, despre candidatul pe Preşedinţie: Să fim deschişi şi faţă de o personalitate din afara PSD

Social-democraţii trebuie să fie deschişi şi să accepte chiar şi o personalitate din afara PSD pentru a candida la Preşedinţia României, a spus, sâmbătă, la Bistriţa, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

606 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre candidatul pe Preşedinţie: Să fim deschişi şi faţă de o personalitate din afara PSD

Ciolacu, despre candidatul pe Preşedinţie: Să fim deschişi şi faţă de o personalitate din afara PSD

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidenţiale. Funcţia de preşedinte al României, partidele de stânga din România şi cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerenţa să o câştigăm. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greşelile pe care le-am făcut”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la Bistriţa.

Acesta spune că una dintre primele decizii pe care le-a luat când a ajuns preşedinte al PSD a fost aceea de a lărgi forumul de decizie şi să anunţe că s-a încheiat cutuma prin care preşedintele partidului este automat şi candidatul pentru funcţia de preşedinte.

„Cine doreşte să fie preşedintele României trebuie să vină nu în faţa a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcţie trebuie să vină în fiecare organizaţie judeţeană, trebuie să îşi prezinte programele în faţa tuturor primarilor, consilierilor judeţeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne priveşte pe toţi”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD adaugă că de multe ori decizia pentru candidatul la preşedinţie a fost influenţată de oameni din afara partidului, însă acum partidul trebuie să fie deschis şi să accepte chiar şi candiaţi din afara PSD, dacă sunt personalităţi care dau dovadă de încredere.

„S-a terminat cu o decizie luată la centru care câteodată, să ştiţi, o spun că regret şi eu nu o să fac această greşeală, a fost influenţată de către alţii. Cea mai mare greşeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului şi nu cu colegii săi, care l-au pus în funcţia respectivă. O să insist să fim şi mai deschişi. Viitorul candidat să acceptăm chiar şi o personalitate din afara partidului PSD. Peste tot în lume, marii intelectuali, marii artişti au fost social-democraţi, oameni de stânga. Trebuie să revenim la aceste valori. (...) Acesta este drumul pe care noi trebuie să îl construim”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici