Ciolacu, după anunţul preşedintelui legat de şcoală: „Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, legat de redeschiderea şcolilor şi elaborarea a trei scenarii, că şeful statului şi Guvernul „nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar”.

901 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după anunţul preşedintelui legat de şcoală: „Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili”

Ciolacu, după anunţul preşedintelui legat de şcoală: „Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili”

„Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili! Iohannis şi Guvernul Său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar. Îi ameţesc însă cu scenarii. Puterea liberală nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – serviciu sau stat acasă cu copilul; ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet; ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Conform sursei citate, „când vine vorba de pedofili, scenariile dispar şi rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari şi imprescriptibilitatea, susţine Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor şi pedofililor”.

„Iar când este întrebat de ce Guvernul său nu e în stare să ţină în frâu criminalitatea, Iohannis pune aceeaşi placă ruginită cu PSD. Nu! Guvernul PNL mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliţia face conferinţe de presă cu mascaţii înarmaţi în spate. Cum ar fi însă în scenariul în care guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia şi decizii??!”, a spus Ciolacu, referindu-se la faptul că şeful statului a dat vina pe social democraţi în cazul uciderii liderului clanului Duduianu, Florin Mototolea, cunoscut ca „Edi Pian”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că noul an şcolar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merge efectiv la şcoală. Se au în vedere trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din fiecare localitate, decizia fiind descentralizată local.

„Primul lucru important pentru elevi, pentru părinţi, pentru societate în general: pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate”, a spus preşedinte Klaus Iohannis.

Astfel, va exista „scenariul verde”, care înseamnă că în localitatea repsectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19.

„Scenariul galben” înseamnă că între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile.

„Scenariul roşu” când au apărut mai mult de 3 bolanvi în localitatea respectivă.

„Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală. Foarte important: felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de judeţ”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
elev,
şcoală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici