Ciolacu este ultra optimist: în 2023 şi 2024 vom întoarce în economie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în trecut

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că următorul guvern va aduce în economie 8-10% din PIB, de cinci ori mai mult decât guvernările trecute.

638 afișări
Imaginea articolului Ciolacu este ultra optimist: în 2023 şi 2024 vom întoarce în economie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în trecut

Ciolacu susţine că 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema derulată de Ministerul Finanţelor. Acestea înseamnă „un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”, a explicat liderul PSD.

„Vom contribui astfel la dezvoltarea unor Industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc. Aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării: creştere economică prin producţie şi investiţii în România, stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare şi crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a mai anunţat că următorul guvern îşi propune să colecteze de cinci ori mai bine decât fostele cabinete.

„Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Conform înţelegii cu PNL, PSD va numi viitorul premier, în urma rotativei guvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marcel ciolacu,
pib,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici