Ciolacu: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii?

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scris, duminică, pe Facebook, că Guvernul PNL a împrumutat din decembrie anul trecut peste 10 miliarde de euro şi întreabă la ce au fost folosiţi aceşti bani, în condiţiile în care în ţară se vede „o scădere dramatică a nivelului de trai”.

3460 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii?

Ciolacu: Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie 2019. Ce a făcut cu banii

„Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu aceşti bani? Nu ştie nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulţi români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supravieţuiască”, a scris liderul PSD pe reţeaua de socializare.

El susţine că în noiembrie şi decembrie 2019 Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru „despăgubiri, plăţi electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă şi achiziţii la preţ dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor”.

Marcel Ciolacu susţine că economia este cu un picior în groapă, iar Guvernul nu are niciun plan de redresare economică.

Acesta dă exemplul Poloniei, care ajută populaţia şi firmele cu un program de 10-15% din PIB. „La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile şi mulţi dintre oamenii pe care i-aţi trimis în şomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile şi niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-aţi făcut de râs. #catufantastic nu a fost în stare să faca un site ca să susţină IMM-urile, le bagă în faliment şi lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă şi să scape de el pentru că ne face rău tuturor”, a mai scris social-democratul.

Marcel Ciolacu susţine că Guvernul nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populaţie şi companii. „Testaţi cât mai mult ca să reporniţi economia! Altfel vom avea tăieri de salarii şi pensii, milioane de şomeri şi o scădere dramatică a nivelului de trai”, se mai arată în postarea liderul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici