Ciolacu: În primele 9 luni ale anului, în conturile fermierilor români au intrat 2,57 miliarde euro

2,57 de miliarde de euro din fonduri europene au intrat în primele 9 luni ale anului în conturile fermierilor români, la care se vor adăuga alte 1,3 miliarde, avans la plăţile directe, a anunţat miercuri Marcel Ciolacu.

108 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: În primele 9 luni ale anului, în conturile fermierilor români au intrat 2,57 miliarde euro

Ciolacu: În primele 9 luni ale anului, în conturile fermierilor români au intrat 2,57 miliarde euro

Prezent la deschiderea Indagra, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus că au fost alocate peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional programelor de sprijin din toate sectoarele agricole.

„Iar rezultatele se văd: în pofida unui an extrem de greu, marcat de războiul din Ucraina, de criza energetică şi de secetă, producţia la grâu este dublă faţă de necesarul de consum al României. Totodată, fructele şi legumele româneşti sunt mult mai prezente pe mesele românilor. Iar acesta este meritul fermierilor români care, în ciuda tuturor acestor greutăţi, au continuat să acceseze programele de sprijin şi să lucreze pământul”, a declarat Ciolacu.

El a anunţat continuarea investiţiilor în sistemul de irigaţii şi în cel de creştere a precipitaţiilor, pentru a asigura securitatea alimentară şi în perioade dificile, secetoase, aşa cum au fost în acest an.

„Vrem să direcţionăm spre agricultură toate fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea afacerilor din agricultură. Şi am să vă dau un exemplu. În primele 9 luni ale acestui an, în conturile României şi implicit ale fermierilor români, au intrat 2,57 miliarde euro. La acestea se vor adauga 1,3 miliarde euro, reprezentând avansul la plăţile directe, plăţi care au început deja din 16 octombrie. La această dată, deja au intrat aproape 800 milioane euro catre 375 de mii de fermieri”, a mai spus preşedintele PSD.

El spune că, din 2015, de când a început actualul ciclu de plăţi din fonduri europene, agricultura românească a primit aproape 20 de miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici