Ciolacu le transmite un mesaj liderilor BNS: Ne aflăm în mijlocul unui război, iar PSD e în aceeaşi barcă cu BNS

Austeritatea pe care a instaurat-o premierul Florin Cîţu înseamnă un război al unei puteri cinice la adresa tuturor oamenilor care trăiesc cinstit, din salariu, iar PSD şi BNS se află „în aceeaşi barcă”, spune la congresul BNS liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

732 afișări
Imaginea articolului Ciolacu le transmite un mesaj liderilor BNS: Ne aflăm în mijlocul unui război, iar PSD e în aceeaşi barcă cu BNS

„Am declanşat în guvernarea noastră un proces de convergenţă a salariilor şi pensiilor cu cele din Europa. Am crescut salariul minim cu 67% şi pensia minimă cu 76%. Rezultatul a fost un câştig de bunăstare pentru salariaţi, care au simţit un plus de 25% la puterea de cumpărare. Aceste politici au mai însemnat şi că două milioane de români au ieşit din starea de sărăcie extremă, de deprivare materială severă în perioada 2017-2019, conform Eurostat. A venit însă Cîţu cu coasa lungă a austerităţii şi a secerat tot ce construisem împreună. Firul acesta logic al convergenţei veniturilor românilor cu cele ale ale francezilor, italienilor sau austriecilor a fost rupt cu brutalitate şi va fi nevoie de eforturi uriaşe şi de solidaritate ca să-l refacem”, declară Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a reluat acuzaţiile la adresa Guvernului, potrivit cărora Executivul intenţionează să vândă companiile profitabile de stat.

„Ştiu însă că, alături de dumneavoastră putem reuşi! Că putem reuşi să apărăm capitalul românesc şi să fim de partea tuturor investitorilor care îşi platesc cinstit taxele si impozitele in Romania, nu îşi externalizează profiturile cu nesimţire! Că putem reuşi să blocăm planul nefast al actualei puteri de a vinde cele mai valoroase companii de stat, care valorează peste 10 miliarde de euro şi în care lucrează zeci de mii de angajaţi! Şi care fac profituri de peste un milard de euro anual! Că putem moderniza legislaţia muncii, aducând-o la realitatea post-pandemie, pentru a stopa abuzurile! Nu este normal ca telemunca să devină noua formă de exploatare a angajatului, cu program de 12-14 ore pe zi”, adaugă Ciolacu.

El mai afirmă că PSD şi BNS sunt „în aceeaşi barcă”.

„Îmi place de oamenii care spun ceea ce gândesc fără să se teamă. Îmi place de oamenii care te critică atunci când greşeşti. Iar pe dl Dumitru Costin îl ştiţi foarte bine – are o gură atât de mare... când este nevoie - şi nu te iartă. Îmi place să fiu aici fiindcă mă simt în mijlocul unor oameni pe care te poţi baza. Mesajul meu este că avem nevoie unii de alţii mai mult ca oricând, fiindcă ne aflăm în mijlocul unui război. Asta înseamnă austeritatea pe care a instaurat-o Cîţu: un război al unei puteri cinice la adresa tuturor oamenilor care trăiesc cinsitit, din salariu. Acum 80 de ani, când America s-a hotărât să intre în război contra Germaniei naziste, preşedintele Statelor Unite i-a spus lui Winston Churchill: suntem în aceeaşi barcă acum! Prezenţa mea azi, aici, alături de dumneavoastră, este expresia faptului că vrem ca întotdeauna, nu doar la momente de criză, PSD să fie în aceeaşi barcă cu BNS”, conchide preşedintele social-democraţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici