Ciolacu: Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt urgenţe este o crimă

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii cronici este o crimă şi spune că se poate vorbi de condamnarea la moarte a mii de români.

2118 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt urgenţe este o crimă

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice şi pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris pe Facebook liderul social-democat.

Ciolacu susţine că autorităţile au anulat astfel un drept al românilor, prevăzut de Constituţie.

„N-a fost suficient că, de un an şi jumătate încoace, zeci de mii de pacienţii cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituţie!”, a mai scris preşedintele PSD pe reţeaua de socializare.

Marcel Ciolacu le cere lui Orban şi Dragu să convoace urgent şedinţa conducerii Parlamentului „că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîţu, în ultimele ore ale guvernării sale eşuate”.

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operaţiile şi tratamentele care nu sunt urgente, a anunţat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiţi să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operaţii şi tratamente care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici