Cioloş: Cadariu nu mi-a spus niciodată că sunt grupuri de interese, să spună public

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni seara, că fostul ministru al Sănătăţii nu i-a spus niciodată nimic de existenţa unor grupuri de interese şi a precizat că aşteaptă ca acesta să spună public "lucrurile" pe care le ştie.

3213 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Cadariu nu mi-a spus niciodată că sunt grupuri de interese, să spună public

Cioloş: Cadariu nu mi-a spus niciodată că sunt grupuri de interese, să spună public

Prim-ministrul a făcut aceste afirmaţii înainte să participe la o festivitate dedicată Zilei Europei, în contextul în care jurnaliştii prezenţia i-au solicitat să comenteze afirmaţiile fostului ministru Patriciu Achimaş Cadariu care susţine că în Sănătate ar exista "grupuri de interese".

"Nu ştiu, eu aştept dacă are ceva de spus, mie nu mi-a spus niciodată până acum nimic. Dacă are ceva elemente, la fel cum au mai făcut alţi miniştri sau foşti miniştri după ce au plecat, că sunt grupuri de interese. Eu aştept în continuare să spună public lucrurile. Eu ce am avut de spus am spus public şi o spun public. Pe de altă parte, am mai şi spus că nu o să mă vadă cineva criticându-mi un fost ministru sau un ministru pentru că atunci când am observaţii de făcut, eu le fac în direct. Dacă domnul Achimaş atât a înţeles din colaborarea pe care am avut-o în aceste 5 luni e problema dânsului", a spus Cioloş.

Premierul a evocat temele pe care le-a discutat luni dimineaţă cu Cadariu, în momentul în care acesta l-a anunţat că demisionează.

"Mie mi-a spus dimineaţă, când am avut o discuţie, că reformele astea pe care vrem să le facem să nu cumva să împingă lucrurile spre privatizarea sistemului de sănătate că asta s-ar urmări. Nu am niciun obiectiv de a privatiza sistemul de sănătate, nu asta e ideea care e la baza reformei, eu aş fi aşteptat şi de la dânsul să vină cu idei de reformă care să ţină cont nu doar de viziunea pe care dânsul o are şi are o viziune legată de sistemul de sănătate şi legat de realităţile cu care ne confruntăm de la o săptămână la alta. Mai mult nu am ce să comentez, eu aşa cum am spus, voi fi transparent în tot ceea ce fac, voi explica fiecare decizie Oricine va fi ministrul sănătăţii trebuie să facă acelaşi lucru pentru că problema pe care noi o avem acum e o mare neîncredere a cetăţenilor în sistemul de sănătate şi dacă cu astfel de declaraţii continuăm să amplificăm această neîncredere, nu ştiu dacă în felul acesta vom rezolva mai uşor problemele", a subliniat premierul.

Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa ca persoanele din sistemul de sănătate să aducă în spaţiul public probleme reale, nu să dezinformeze.

"Eu m-aş aştepta la oamenii din sistem, la medici, mai degrabă să vină cu mesaje care să se bazeze pe realitate şi pr fapte care să crească gradul de încredere şi nu să arunce petarde care nu au susţinere. Dacă ele au susţinere, aştept pe oricine să vină şi să spună public lucrurile respective pentru că eu nu am nimic de ascuns", a mai afirmat Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici