Cioloş, după decizia CCR privind mandatele aleşilor locali: E a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită

Eurodeputatul Dacian Cioloş, liderul PLUS, a declarat, miercuri, după decizia CCR, că e a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită, prima oară când a rămas fără cadru legislativ necesar stării de urgenţă, iar acum fără aparat administrativ funcţional la nivel local.

229 afișări
Imaginea articolului Cioloş, după decizia CCR privind mandatele aleşilor locali: E a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită

Cioloş, după decizia CCR privind mandatele aleşilor locali: E a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită

”E a doua oară în această criză când România rămâne complet descoperită. Prima dată a rămas fără cadru legislativ necesar stării de urgenţă, iar acum rămâne fără aparat administrativ funcţional la nivel local”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul PLUS apreciază că, pentru situaţia din prezent, cauzele sunt ”profund politice”.

”Pe de-o parte, PNL, care nu reuşeşte să gestioneze procesele legislative, iar pe cealaltă parte avem PSD, care manevrează instituţii în scopuri politice. Ambele partide se comportă iresponsabil în raport cu interesul cetăţeanului şi cu procesele democratice. Guvernul a adoptat o ordonanţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali, iar Parlamentul a validat-o prin lege. Ambele au fost respinse astăzi de Curtea Constituţională. Mai avem puţine zile până când legea de prelungire a mandatelor trebuie să intre în vigoare. Cel puţin cinci zile sunt necesare pentru respectarea procedurilor constituţionale, dacă legea se adoptă cu procedura de urgenţă: două zile pentru a putea fi contestată la CCR şi încă trei pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Vă mai rămâne puţin timp pentru a o dezbate şi vota”, a adăugat liderul PLUS.

El le-a cerut parlamentarilor să redacteze o lege de prelungire a mandatelor aleşilor locali măcar pentru trei luni, cât ar fi necesar pentru organizarea alegerilor, altfel, în următoarele zile, din ce în ce mai multe localităţi şi judeţe vor rămâne fără conducere.

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cioloş,
ccr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici