Cioloş, după întrevederea cu Hollande: Am sugerat intensificarea relaţiilor economice. România va susţine orice iniţiativă care merge spre un Schengen solid

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Paris, după întrevederea cu preşedintele francez Francois Hollande, că în cadrul discuţiilor cei doi au vorbit despre intensificarea relaţiilor economice, iar Hollande a acceptat să facă o vizită oficială în România.

477 afișări
Imaginea articolului Cioloş, după întrevederea cu Hollande: Am sugerat intensificarea relaţiilor economice. România va susţine orice iniţiativă care merge spre un Schengen solid

Cioloş, după întrevederea cu Hollande: Am sugerat intensificarea relaţiilor economice (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Premierul Dacian Cioloş a spus, într-o conferinţă comună cu preşedintele Francois Hollande, că prin discuţiile avute la Palatul Elysee, "am adăugat cărămizi noi" pe o platformă solidă a colaborării dintre România şi Franţa, unul dintre subiectele abordate fiind intensificarea relaţiilor economice.

Cioloş a spus că cele două state au un parteneriat strategic care are deja rezultate bune în domeniul construcţiei de maşini, al energiei şi al aeornauticii. În context, şeful Executivului a precizat că a sugerat ca "pe această fundaţie solidă să intensificăm relaţiile noastre economice", profitând de faptul că România are o economie stabilă, este unul dintre statele UE cu cea mai mare creştere economică, iar guvernul doreşte să asigure predictibiliate pentru mediul de afaceri.

Premierul a spus că a sugerat o prezenţă a întreprinderilor mici şi mijlocii franceze în domeniul agroalimentar, energetic şi în dezvoltarea laserului de la Măgurele, precizând că "există un interes crescând în Franţa pentru a se implica în punerea în valoare a acestei platforme".

La rândul său, preşedintele francez a afirmat că a discutat cu Cioloş despre obiectivele comune în domeniile cercetării, apărării şi educaţiei, dar şi despre situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, în sensul susţinerii procesului de integrare europeană a acestui stat.

În acelaşi timp, Francois Hollande a confirmat că a acceptat invitaţia de a veni în vizită în România în cursul anului, invitaţie adresată recent de preşedintele Klaus Iohannis. ''Confirm că voi veni în România în acest an'', a spus Hollande la finalul întrevederii cu Cioloş.

Cioloş: România va susţine orice iniţiativă care merge spre un Schengen solid, consolidat, credibil

Premierul Dacian Cioloş a declarat după întrevederea cu preşedintele francez, Francois Hollande, că România este interesată să adere la un spaţiu Schengen ''solid, consolidat şi credibil'', urmând ca ţara noastră să suţină orice iniţiativă în acest sens.

"Am discutat despre cooperarea şi conlucrarea noastră la nivel european pe dosarele principale pe care le avem pe agendă, am evocat chestiunea migraţiei şi am confirmat faptul că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră, România însăşi are una din cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenţionăm, în continuare, să ne facem treaba din acest punct de vedere", a declarat premierul Dacian Cioloş, miercuri, după întrevederea pe care a avut-o, la Paris, cu preşedintele francez Francois Hollande.

În acest context, prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile deja îndeplinite, în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

"Sperăm ca această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România pentru a adera la spaţiul Schengen, cel puţin într-o primă etapă cu deschiderea comunicaţiilor aeriene, a aeroporturilor, sigur, confirmând că suntem interesaţi să aderăm la un spaţiu Schengen care să fie solid, consolidat şi credibil şi din acest punct de vedere România va susţine orice iniţiativă care merge în această direcţie", a arătat Cioloş.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici