Cioloş: Experţi ai Comisiei Europene se vor ocupa de recrutarea şi evaluarea personalului administrativ

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că în câteva săptămâni este posibil ca o echipă de experţi din statele membre UE să vină la Bucureşti pentru a efectua o expertiză finanţată de Comisia Europeană, în vederea recrutării şi evaluării a personalului administrativ.

895 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Experţi ai Comisiei Europene se vor ocupa de recrutarea şi evaluarea personalului administrativ

Cioloş: Experţi ai Comisiei Europene se vor ocupa de recrutarea şi evaluarea personalului administrativ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am înţeles că în câteva săptămâni am putea avea o expertiză finanţată de Comisia Europeană prin care să aducem experţi din state membre care au experienţă în elaborarea unor proceduri şi criterii de recrutare şi evaluare a personalului administrativ, pentru ca pe toate posturile care sunt vacante acum şi pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparente, evaluări clare şi cei care sunt interesaţi să intre în administraţia publică să fie convinşi că vor fi evaluaţi în mod corect", a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, după discuţiile cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Cioloş a adăugat că eficienţa administraţiei i se pare "un element esenţial" pentru ca Guvernul să atingă toate celelalte obiective legate de absorbţia fondurilor şi de calitatea absorbţiei fondurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici