Cioloş i-a propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru a fi preşedintele USR PLUS: S-ar crea falii

Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susţină alte figuri din partid, care să obţină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse politice.

7953 afișări
Imaginea articolului Cioloş i-a propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru a fi preşedintele USR PLUS: S-ar crea falii

Cioloş i-a propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru a fi preşedinte: S-ar crea falii

Surse din USR şi din PLUS au declarat, pentru MEDIAFAX, că săptămâna trecută au avut discuţii între co-presedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş cu privire la congresul în care se va alege preşedintele partidului. Discuţiile sunt mai vechi, dar se apropie termenul în care trebuie tranşate.

Sursele spun că există teama că o competiţie între Cioloş şi Barna va crea falii in partid şi că în loc de fuziune se va adânci diferenţa dintre foştii plusişti şi foştii userişti.

Astfel, Ciolos i-ar fi propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze şi să susţină altă personalitate respectată în partid, care să poată obţine voturi şi de la foştii membri PLUS, şi de la userişti.

„Dacă Cioloş sau Barna câştigă preşedinţia USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide şi va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecinţele previzibile: tensionarea relaţiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri şi afectarea eficienţei la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate şi responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din acelaşi motiv”, spun sursele citate.

Dacă cei doi vor înţelege să facă un pas în lateral şi să lase loc altor candidaţi vor transmite un semn de unitate şi un mesaj clar către membri ca viitorul partidului e mai important decât planurile politice individuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cioloş,
barna,
falie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici