Cioloş: Merge tot Guvernul la votul pe legile achiziţiilor. Ne vom asuma o decizie dacă nu e cvorum

Membrii Guvernului intenţionau să participe în această săptămână la votul pe care Parlamentul trebuia să-l dea pentru legile achiziţiilor publice, dar votul s-a amânat din lipsa cvorumului, a declarat premierul Cioloş, care ia în calcul "asumarea unei decizii" a Guvernului dacă situaţia persistă.

247 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Merge tot Guvernul la votul pe legile achiziţiilor. Ne vom asuma o decizie dacă nu e cvorum

Cioloş: Merge tot Guvernul la votul pe legile achiziţiilor. Ne vom asuma o decizie dacă nu e cvorum

"Am anunţat Parlamentul, încă de săptămâna trecută, că săptămâna aceasta aveam intenţia să mergem la vot în Parlament cu tot Guvernul tocmai pentru a susţine importanţa celor două legi care sunt acum pe agenda Parlamentului pentru vot. Deci, subliniez, discuţiile s-au finalizat, toate discuţiile, negocierile pe amendamente sunt finalizate, deci conţinutul proiectelor de legi pentru achiziţiile publice şi Ordonanţa 109 privind guvernanţa corporativă, deci îmbunătăţirea managementului companiilor de stat, o altă prioritate pentru Guvern, textele sunt finalizate, e vorba doar de un vot procedural în plen", a spus Cioloş, vineri, ca răspuns la o întrebarea pe această temă pusă de participanţii la forumul de dezbateri Eurosfat.

Premierul a explicat faptul că votul din Parlament a fost amânat de mai multe ori din cauza lipsei de cvorum.

"Eu am anunţat preşedintele Camerei şi coordonatorii grupurilor politice că şi săptămâna viitoare Guvernul are intenţia să asiste la acest vot, sperând că va exista un cvorum pentru vot şi o majoritate pentru vot. Dacă nu, sigur că Guvernul ia în calcul inclusiv o asumare a unei decizii la nivel de Guvern pentru aplicarea acestor legi, care nu sunt doar condiţionalităţi pentru a avea acces la fondurile europene, dar sunt legi importante şi pentru reformele la care noi ne-am angajat nu doar noi ca Guvern, dar şi noi ca ţară", a subliniat primul-ministru.

El şi-a exprimat speranţa că există "înţelepciune" din partea Parlamentului care ar trebui să înţeleagă că e vorba de un vot important "nu doar pentru ce are de făcut Guvernul, ci pentru anumite sectoare din economia României".

Camera Deputaţilor a dezbătut şi a votat pe amendamente, luni, 18 aprilie, legile privind achiziţiile publice. De la acea dată până în prezent deputaţii nu au reuşit să aibă cvorum pentru a da votul final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici