Cioloş, replică pentru Dragnea: Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi de câţiva ani/ Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă

Dacian Cioloş i-a dat replica luni seara liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat de tactici securistice. Liderul PLUS i-a transmis că ”nu ţine cu poveştile astea” şi i-a cerut să arate românilor ”unde e bunăstarea aia pe care o promiteau în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată”.

3479 afișări
Imaginea articolului Cioloş, replică pentru Dragnea: Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi de câţiva ani/ Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă

Cioloş, replică pentru Dragnea: Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi de câţiva ani

„Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi prin presă de câţiva ani de zile, povestea cu servicii e tot scoasă de la naftalină, o dată la 2-3 ani, prima dată când eram candidat pentru poziţia de comisar european, pe care unii din PSD o voiau această poziţie pentru Adrian Severin şi atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European povestea asta cu servicii de informaţii. Nu a ţinut, PE m-a votat. Mai încolo, când am devenit premier, după ce nu i-a convenit dlui Dragnea ce am făcut noi la guvernare, pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii, dar de data asta s-a dus pe alt brand – Soros. Acum reia povestea cu ba Securitate, ba naţionalism, ba servicii de informaţii străine, tot felul de poveşti din astea”, a afirmat Dacian Cioloş, la Digi24.

El i-a amintit lui Dragnea că cei care au lucrat în Securitate au rămas în FSN, apoi au trecut la PSD.

„Dar eu îl întreb pe dl Dragnea, unde sunt cei care au lucrat în securitate, care au rămas în FSN, care apoi au trecut în PSD şi unii dintre ei care au fost chiar la vârf. Unde sunt fotografiile alea cu diferiţi şefi ai serviciilor de informaţii democratice din România, cu care dl Dragnea a lucrat? Dacă ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990, cam 70% a fost PSD”, a adăugat fostul premier.

Dacian Cioloş i-a transmis lui Liviu Dragnea că ar trebui să înceapă să explice românilor ”unde este bunăstarea promisă de PSD în 2016”.

„Liviule, nu ţine cu poveştile astea! Şi mai bine ar fi să începeţi voi să explicaţi românilor unde e bunăstarea aia pe care o promiteaţi în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată. Aia nu mai vedem, dar vedem în continuare că dl Vâlcov e acolo la împărţirea bucatelor, vedem că povestea cu Fondul Suveran de Investiţii reapare, pentru că probabil mai sunt nişte companii care trebuie dat în stânga şi în dreapta, tot pe la străini. Banii pe care îi daţi pe pensii şi salarii tot de la străini vin, cu dobânda cea mai mare din regiune. Cam asta e povestea cu împrumuturile şi străinii. Când nu aveţi explicaţii, o reluaţi cu securitatea şi serviciile”, a afirmat Cioloş.

El a amintit că membrii conducerii PLUS au semnat declaraţii pe propria răspunderea că nu au colaborat cu Securitatea şi nici cu alte servicii de informaţii.

„Eu, ce i-am spus dlui Dragnea, i-am spus foarte serios. Noi, în PLUS, am cerut tuturor celor din conducere să semneze o declaraţie pe propria răspundere şi care e semnată, că nu au colaborat cu securitatea şi cu alte servicii de informaţii, (…), declaraţii cu toate consecinţele juridice dacă oamenii ăştia mint. Aştept să semneze şi dl Dragnea, să vină să-mi arate şi, pe urmă, mai discutăm, Liviule, despre poveştile astea! Şi treaba asta cu tupeul, tupeul vine de la voi, de la PSD, tupeu faţă de români. Ei confundă suveranitatea cu autocraţia”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Reacţia lui Cioloş vine după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că este "o tactică securistă" abordarea lui Dacian Cioloş pe care l-a întrebat de colaborarea cu serviciile şi a răspuns cu o întrebare asemănătoare la adresa sa.

"Eu pot să fac orice, dar are ceva tupeu băiatul ăsta, să răspundă dacă are legătură cu serviciile de care l-am întrebat. Este o tactită securistă asta la Cioloş. Daciane, nu ţine. O să tot vorbim lunile astea. E de bine, că sunt masoni. Acuma nu (exemple de masoni – n.r.)", a sus Liviu Dragnea.

Răspunsul vine după e Dacian Cioloş a declarat duminică, la Buzău, că vrea să vadă de la Liviu Dragnea "declaratţile pe propria răspundere ale conducerii PSD care să spună că nu au colaborat cu Securitatea şi n-au colaborat cu servicii de informatii din ţară şi din străinatate".

Cioloş: Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat luni seara că reţeaua de aprozare, idee promovată de Liviu Dragnea, este o abordare comunistă. El a subliniat că producători agricoli din România au nevoie de sprijin pentru a-şi promova produsele, dar prin alte mijloace.

„Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă. Producătorii agricoli au nevoie de sprijin pentru a-şi comercializa produsele, dar nu în magazinele de stat, sunt alte mijloace. Dacă o fac în magazinele de stat, ele vor stabili preţul, nu piaţa. Avem nevoie de asta, dar nu prin reţeaua de magazine de stat, ci printr-o reţea pe care să o creeze producătorii. Ei trebuie ajutaţi printr-un pachet de măsuri pe care noi îl avem în pachetul politic”, a declarat la Digi 24 dacian Cioloş.

El a mai spus că producătorii ar trebui să aibă asistenţă tehnică din partea unor experţi specialişti în marketing, care să îi ajute să îşi vândă produsele în restaurante, pieţedar şi pe platforme online.

”Nu să faci aprozare comuniste, tot ale lor”, a mai spus fostul premier.

El a mai spus că Dragnea cerea acordarea subvenţiilor deoarece avea o seră, iar fiul său o fermă de porci.

”Dragnea insista când daţi subvenţiile pentru tomate, pentru porc. Apoi să aflu că Dragnea are seră în care produce tomate, că fiul lui Dragnea are feemă de porci. De-aia se dădeau de ceasul morţii când dăm subvenţiile la timp. După ce ne-am făcut treaba în 2016, evident că Daea le dă la timp”, a conchis Cioloş.

Reacţia lui Cioloş vine după ce Liviu Dragnea a declarat duminică la Călăraşi că ar trebui refăcută reţeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligaţi să mănănce "toate E-urile". Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

"Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent şi cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem reţeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcţionează în România? Nu e o ruşine naţională asta. Să îi văd că ţipă şi pentru asta", a explicat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici