Ciorbea: PNŢCD va semna duminică protocolul de constituire a alianţei politico-civice Calea Dreaptă

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că PNŢCD va semna, duminică, protocolul de constituire a alianţei politico-civice "Calea Dreaptă", care va reuni în primă fază "parteneri tradiţionali" ai partidului.

821 afișări
Imaginea articolului Ciorbea: PNŢCD va semna duminică protocolul de constituire a alianţei politico-civice Calea Dreaptă

Ciorbea: PNŢCD va semna duminică protocolul de constituire a alianţei politico-civice Calea Dreaptă (Imagine: Shutterstock)

Victor Ciorbea a spus, într-o conferinţă de presă, că PNŢCD va face duminică "primul pas" şi va semna, după o şedinţă de Birou Naţional, într-un cadru oficial, protocolul de constituire a alianţei politico-civice "Calea Dreaptă".

"Calea Dreaptă îşi propune să fie o platformă politico-civică o alianţă, pentru început cel puţin, între PNŢCD, ca singură formaţiune politică, dar nu este exclus să ni se alăture eventual una sau două alte formaţiuni politice. Asta rămâne văzut, în funcţie de ceea ce se va întâmpla pe scena politică românească în următoarele trei - şase luni. În plus, pentru început, noi facem aceste legături tradiţionale cu acele segmente definitorii pentru societatea civilă românească de după decembrie 1989. Mâine semnăm protocolul de constituire a acestei construcţii politico-civice cu Asociaţia 21 decembrie, evident că el rămâne deschis, am demarat de mai mult timp negocierile cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, sperăm să vină alături de noi în cel mai scurt timp cu putinţă. De asemenea, suntem în discuţii cu Alianţa Civică şi am avut mai multe întâlniri cu circa zece organizaţii, asociaţii pro-monarhiste. De asemenea, avem întâlniri cu reprezentanţii unor asociaţii de studenţi şi de tineret. Dintre partenerii tradiţionali, sperăm să ni se alăture în scurt timp şi Societatea Timişoara şi alte organizaţii care au o orientare anticomunistă foarte clară, pentru că această construcţie politico-civică va fi constituită pe modelul Pieţei Universităţii, punându-se accentul cuvenit pe lupta împotriva corupţiei, pe lupta împotriva comunismului, pe aflarea adevărului despre comunism, să aflăm marile crime petrecute în perioada respectivă, apoi accentul cuvenit pe aflarea adevărului despre evenimentele de după fuga cuplului dictatorial", a spus Ciorbea.

Întrebat dacă alianţa va fi o formulă de alianţă politică şi pentru viitoarele alegeri, Victor Ciorbea a răspuns că dorinţa este ca aceasta să reprezinte, de fapt, "o construcţie politico-civică" prin care să se prezinte la viitoarele alegeri.

"Noi ne dorim ca aceasta să fie construcţia politico-civică cu care să ne prezentăm în viitoarele alegeri, că vor fi separate sau concomitente", a afirmat Ciorbea.

Acesta a avut, sâmbătă, la Alba Iulia, o întâlnire cu liderii PNŢCD din Alba şi a participat la o conferinţă în cadrul căreia a fost lansat candidatul partidului pentru postul de primar al municipiului Alba Iulia, respectiv medicul chirurg Radu Vieru, în vârstă de 37 de ani. Acesta este membru PNŢCD de peste 20 de ani şi lucrează ca medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

La jumătatea lunii septembrie, Victor Ciorbea spunea că ţinta PNŢCD este de a redeveni, în toamna anului 2012, partid parlamentar, după 12 ani de absenţă din Parlament, intenţionând să dezvolte o platformă politico-civică intitulată "Calea Dreaptă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici