Cîţu despre scandalul cifrelor COVID: ”Nu sunt diferenţe semnificative”

Premierul Florin Cîţu a spus, joi seara, că a cerut o informare de la CNCCI şi de la INSP privind calculul alternativ pentru cele două formule de calcul ale datelor COVID-19 şi a afirmat că nu este vorba de o diferenţă semnificativă.

357 afișări
Imaginea articolului Cîţu despre scandalul cifrelor COVID: ”Nu sunt diferenţe semnificative”

În modalitatea de calcul se observă o întârziere de 3-5 zile a constatării că rata de incidenţă depăşeşte un anumit prag, a spus, joi sera, Florin Cîţu.

„Am văzut şi în spaţiul public şi chiar în această hotărâre CNSU că modifică o formulă de calcul. Eu am cerut o informare de la CNCCI şi de la INSP să văd un calcul alternativ pentru cele două formule şi o să vă citesc concluzia. Ceea ce era şi de aşteptat: în modalitatea de calcul se observă doar o întârziere de 3-5 zile a constatării că rata de incidenţă depăşeşte un anumit prag. Prin formula nouă, calculul de selectare a intervalului - acele 14 zile, întârzierea depăşirii acelui prag este de 3 zile”, a spus Cîţu.

Premierul precizează că cele două formule „nu au implicaţii reale semnificative”.

„Doar că discutăm de un decalaj de trei zile. Deci nu era nimic semnificativ. Dar pentru acurateţe, poate că e bine să le folosim. Voiam să îi liniştesc pe oameni că nu a avut niciun fel de implicaţii reale faptul că anul trecut au fost folosite alte formule, anul acesta alte formule. Evoluăm. Şi, în funcţie de cum avem informaţii mai multe, putem să ne updatăm şi formulele pe care le folosim”, a mai spus premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici