Cîţu: „Fără restricţii în Bucureşti până la incidenţa de 6 la mie”

Nu vor fi restricţii în Bucureşti până la incidenţa de 6 la mie, spune premierul. Florin Cîţu dă asigurări că sistemul de sănătate va face faţă şi valului 4 al pandemiei.

18005 afișări
Imaginea articolului Cîţu: „Fără restricţii în Bucureşti până la incidenţa de 6 la mie”

Întrebat luni despre noi restricţii în Bucurşeti, premierul a răspuns că nu există motive pentru noi restricţii până când incidenţa ajunge la 6 la mie.

Sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, iar „soluţiile sunt în continuă mişcare”, spune Cîţu.

Numărul de paturi a fost crescut de la 600 la 1200, existând posibilitatea ca ţinta să fie 2.000 de paturi în ATI.

„Majoritatea covârşitoare, cred că 99% din persoanele care se îmbolnăvesc, sunt persoane nevaccinate”, adaugă prim-ministrul, dând asigurări că „vom face faţă. Am făcut faţă şi în trecut”.

Cîţu a reiterat ideea că valul 4 nu a fost pregătit cum trebuie, „dar acum lucrurile merg mai bine. Vă spun că în situaţia de faţă avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în Bucureşti, în spitale COVID. Sunt soluţii. Sunt sigur că soluţiile vor veni de fiecare dată”.

Rata de infectare a urcat luni până la 4,95 la mie, în Capitală. Bucureştiul a intrat în scenariul roşu în noaptea de vineri spre sâmbătă, când incidenţa ajunsese deja la 4,1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici