Cîţu îi răspunde lui Barna: Remanierea e atributul premierului, aşa spune Constituţia

Constituţia spune foarte clar cum se face o remaniere, acest demers fiind atributul premierului, restul fiind doar discuţii politice, îi răspunde Florin Cîţu vicepremierului Dan Barna.

1405 afișări
Imaginea articolului Cîţu îi răspunde lui Barna: Remanierea e atributul premierului, aşa spune Constituţia

„Eu respect Constituţia şi în Constituţie spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul reprezintă discuţii politice, ce se întâmplă în spate, asta este altceva. Dar atributul remanierii, aşa cum spune Constituţia, în momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului şi are ultima decizie. În rest, putem avea discuţii şi vom avea discuţii tot timpul. Dar eu vorbesc despre Constituţie şi despre atribuţiile fiecărei persoane în Guvernul României”, a spus premierul Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează propriii miniştri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîţu fără acordul USR-PLUS.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliţii. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliţiei, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculaţii, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că o primă evaluare a miniştrilor va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuţia bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici