Cîţu, întrebat dacă la Ministerul Sănătăţii va fi propus tot Vlad Voiculescu: ”Să nu discutăm scenarii”

  • Premierul Florin Cîţu, întrebat ce va face dacă la Ministerul Sănătăţii va fi propus tot Vlad Voiculescu, spune „să nu discutăm scenarii”.
  • Atacurile fostului ministru ajută PSD şi pe cei care sunt împotriva campaniei de vaccinare, nu coaliţia.
684 afișări
Imaginea articolului Cîţu, întrebat dacă la Ministerul Sănătăţii va fi propus tot Vlad Voiculescu: ”Să nu discutăm scenarii”

Florin Cîţu a declarat luni seară, la Digi24, răspunzând la o întrebare, că nu are nimic să îşi reproşeze în scandalul cu Vlad Voiculescu: „Mi-am exercitat dreptul constituţional. Sunt dispus să îmbunătăţim relaţiile”.

Întrebat ce s-a întâmplat miercuri, ziua în care l-a demis pe Vlad Voiculescu, Cîţu a spus: „Am luat o decizie. Am spus în coaliţie (în şedinţa de luni - n.r.), miercuri a fost luată decizia”.

La întrebarea dacă este dispus să semneze un act prin care să dea asigurări că nu se va mai atinge de un ministru decât dacă are „binecuvântarea coaliţiei”, premierul a spus că este „OK” să aibă discuţii, protocoale, atât timp cât îşi păstrează atributul constituţional, pentru că nu se poate negocia Constituţia.

Legat de cele mai recente declaraţii ale lui Vlad Voiculescu, referitoare la ritmul vaccinării şi la lipsa unei campanii eficiente de comunicare, premierul afirmă că acesta atacă o campanie de vaccinare care a dus România pe poziţia a patra în Europa, în privinţa persoanelor vaccinate cu ambele doze: „Nu prin atacuri făcute de colegi asupra campaniei facem ca oamenii să se vaccineze, trebuie să susţinem campania, chiar dacă nu ne convine. Campania ne ajută pe toţi. De aceea nu înţeleg astfel de comentarii”.

Potrivit premierului, România a avut o strategie cu care au fost de acord cu toţii, respectiv vaccinarea personalului medical pentru a elimina focarele din spitale, apoi a vârstnicilor din centrele de bătrâni, a persoanelor de peste 65 de ani şi a celort cu boli cronice, după care a început etapa a 3-a, în care se poate vaccina toată lumea.

Întrebat dacă declaraţiile lui Voiculescu legate de decesele subraportate ajută, Cîţu a spus că „îi ajută pe cei de la PSD, pe cei care neagă beneficiile campaniei, pe cei care sunt împotriva campaniei de vaccinare, nu şi coaliţia de guvernare”.

„Astfel de comentarii distrug încrederea cetăţenilor, aici avem o problemă foarte mare. Ministrul Sănătăţii care va fi propus va avea toată susţinerea mea pentru a trece peste această perioadă. Dacă avem o persoană competentă care vrea reformă în sănătate”, susţine Cîţu.

Întrebat ce va face dacă propunerea USR PLUS va fi tot Vlad Voiculescu, Cîţu spune: „Să nu discutăm scenarii. În acest moment sunt lucruri foarte importante de rezolvat, e nevoie de un ministru al sănătăţii. (...) Nu avem timp să discutăm. Pentru mine e important să avem o coaliţie care funcţionează şi un ministru al sănătăţii cât mai repede pentru că avem obiective foarte importante. Să începem să revenim la normalitate după 1 iunie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici