Cîţu: „O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, la Sinaia, că va cere o anchetă/analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de Covid.

1263 afișări
Imaginea articolului Cîţu: „O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”

Cîţu: „O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4”

Premierul a spus că el a cerut tot anul să rămână intactă capacitatea de răspuns la Covid şi că, dacă nu s-a ţinut cont de acest lucru, trebuie stabilit cine este responsabil de acest lucru.

„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4. Ştiam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru Covid, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că, potrivit ultimelor date, în România sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienţii cu Covid, dar că atunci când Cseke Attila a preluat Ministerul Sănătăţii erau doar 600.

„Domnul ministru a înţeles mesajul meu, a adăugat câteva sute, vreo patru sute de paturi imediat şi va adăuga până la 1.600 de paturi cât mai curând posibil”, a precizat premierul, care a mai spus că provocarea constă în asigugarea personalului medical pentru aceste secţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici