Cîţu: Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei

MInistrul Finanţelor, Florin Cîţu, a acuzat, duminică, că ”risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în aceşti trei ani” şi că guvernarea ”toxică” a social-democraţilor a avut intenţia să ducă România cât mai departe de UE şi zona euro.

917 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei

Cîţu: Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei

”Să nu uitam ce a însemnat guvernarea toxica PSD:
- creşterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau.
- trecerea de la deflaţie la cea mai mare rata a inflaţiei din UE
- cel mai mare deficit bugetar din UE. În UE sunt astăzi 12 ţări cu surplus bugetar printre care şi Grecia.
- creşterea deficitului comercial. Importam mai mult decat exportam.
- creşterea defictiului de cont curent.
Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în aceşti trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiţi de guvernarea 2020-2024. Mai simplu toţi indicatorii macro care sunt folosiţi pentru a testa sănătatea unei economi s-au înrăutăţit. Toţi”, a scris pe Facebook Florin Cîţu.

El a precizat că aceştia sunt şi indicatorii care sunt luaţi în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro.

”Guvernarea PSD a îndepărtat Romania de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenţia să duca Romania cât mai departe de UE şi zona euro”, a adăugat ministrul de Finanţe.

El a prezentat şi măsurile PNL din ultimele trei luni, apreciind că dobânzile scad, moneda naţională este stabilă, preţurile sunt stabile, investitorii au încredere.

”Am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni. Statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat daca doreşte să aibă în partea cealaltă un partener corect. Am redus deficitul bugetar şi implicit reducem deficitul de cont curent. Începem proiectele de infrastructura rutiera majore. Reformam aparatul administrativ. Nu ne oprim aici! Obiectivele pe termen mediu sunt clare- disciplina şi consolidare fiscala, echilibru bugetar, contribuţia mai mare a invesitiilor la creşterea economica, reducerea deficitului comercial şi reducerea deficitului de cont curent, transparenta, predictibilitate. Eliminam risipa si furtul din banul public. Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra bunăstare pentru toţi romanii. #RomaniiTrebuieSaStie”, a conchis Cîţu.

Este evident că PSD a avut intenţia să duca România cât mai departe de UE şi zona euro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici