Ciucă a vizitat compania farmaceutică Terapia Cluj-Napoca: Aceasta dovedeşte că cercetarea are viitor în societatea românească

Terapia Cluj-Napoca dovedeşte că cercetarea are viitor în societatea românească, spune premierul Nicolae Ciucă, în timpul vizitei la această companie farmaceutică.

259 afișări
Imaginea articolului Ciucă a vizitat compania farmaceutică Terapia Cluj-Napoca: Aceasta dovedeşte că cercetarea are viitor în societatea românească

Primul-ministru Nicolae Ciucă a vizitat vineri societatea Terapia din Cluj-Napoca, cea mai mare companie de medicamente generice şi produse fără reţetă (OTC) din România, cu o tradiţie de peste 100 de ani.

Premierul Ciucă a discutat cu managementul companiei despre rezultatele obţinute prin eforturile specialiştilor şi lucrătorilor care-şi desfăşoară activitatea în această societate, concretizate în produse accesibile pentru piaţa internă şi medicamente noi care au intrat pe piaţă.

„Îmi face mare plăcere să vizitez una din companiile de elită ale României, cunoscută şi apreciată de toţi românii. Este un bun exemplu că cercetarea de top îşi găseşte loc şi are viitor în societatea românească, că investiţiile serioase şi pe termen lung aduc beneficii oamenilor, comunităţii locale şi societăţii în ansamblu”, a declarat şeful Executivului.

Conducerea Terapia a prezentat planurile de investiţii, care vor continua în perioada următoare, deşi provocările cu care se confruntă sunt acutizate de crizele apărute post-pandemie, de lipsa forţei de muncă calificate, de creşterea preţurilor la materii prime şi la utilităţi.

„Vreau să ştiţi că aveţi în guvern un partener. Pandemia COVID-19 a arătat cât este de important accesul cetăţenilor la tratament tuturor cetăţenilor. Avem tot interesul să asigurăm condiţiile pentru a continua să vă dezvoltaţi, să garantaţi locuri de muncă specialiştilor, să continuaţi cercetările şi să produceţi medicamente de calitate şi accesibile pentru români”, a mai spus premierul Ciucă.

Societatea Terapia a fost înfiinţată în 1921, iar în 1999 a fost prima companie farmaceutică care a primit Bună Practică de Laborator (BPL) eliberată de Agenţia Naţională a Medicamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici