Ciucă: Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine

Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor, al valorilor culturale, al credinţei şi al frumuseţii naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna convieţuire şi ospitalitatea deosebită a oamenilor, arată Nicolae Ciucă în mesajul transmis de Ziua Bucovinei.

433 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine

Ciucă: Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine

„Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine, care marchează 104 ani de la unirea acestui ţinut istoric cu celelalte ţări româneşti, la 28 noiembrie 1918, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni şi o etapă importantă care a contribuit la desăvârşirea visului de unitate al tuturor românilor, odată cu Marea Unire. Indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor, al valorilor culturale, al credinţei şi al frumuseţii naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna convieţuire şi ospitalitatea deosebită a oamenilor”, transmite Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că obiectivele culturale şi istorice, satele tradiţionale bucovinene care sunt adevărate muzee în aer liber şi frumuseţea naturii fac din Bucovina una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice, atât pentru români, cât şi pentru turiştii din alte ţări.

„Am avut ocazia de multe ori să vizitez şi să admir aceste locuri şi am apreciat de fiecare dată frumuseţea lor, dar şi cât de primitori şi gospodari sunt oamenii şi spiritul de solidaritate de care au dat dovadă anul acesta în acţiunile de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, printre care s-au numărat şi mulţi etnici români din teritoriul bucovinean de peste graniţă nevoiţi să fugă din calea agresiunii militare ruse. Ceea ce îmi doresc, ca român şi în calitate de prim-ministru, este ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric şi uman să rămână intact, dar să ne asigurăm că oferim perspective şi pentru prezent şi viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local, dar şi prin măsurile pe care le finanţăm prin Programul guvernamental <Sprijin pentru România>”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici