Ciucă: Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat vineri fabrica Bosch din Jucu, judeţul Cluj, una dintre cele două unităţi de producţie ale companiei Bosch în România, care activează pe plan local din anul 2013.

89 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare

Ciucă: Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a vizitat Fabrica Bosch din Jucu, judeţul Cluj, una dintre cele două unităţi de producţie ale companiei Bosch în România, care activează pe plan local din anul 2013. În discuţiile cu managementul companiei, premierul Ciucă a apreciat continua dezvoltare pe care a cunoscut-o an de an această societate, prin investiţii în creşterea capacităţii de producţie şi de logistică, în noi tehnologii şi echipamente de ultimă oră, precum şi prin extinderea portofoliul de produse.

În prezent, fabrica Bosch Cluj are trei hale cu o suprafaţă de producţie de 50.000 de metri pătraţi, suprafaţa totală construită fiind de 140.000 de metri pătraţi. Investiţia totală, de la deschiderea fabricii, se ridică la peste 465 milioane de euro, iar începând cu 2013, compania a beneficiat de ajutor de stat de 60 de milioane de euro.

„Fabrica de la Jucu este, de mulţi ani, într-o continuă şi rapidă extindere a producţiei şi activităţilor de cercetare-inovare. Pentru această regiune este un pol de dezvoltare, cu beneficii semnificative în domeniul cercetării, al atragerii de noi investiţii generatoare de locuri de muncă înalt calificate şi bine plătite. Datorită investitorilor precum Bosch, a promovării unei politici orientate spre investiţii, România înregistrează în primul trimestru al acestui an cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană”, a spus premierul Ciucă.

Şeful Executivului a menţionat că Guvernul va continua să aibă o abordare deschisă faţă de mediul de afaceri, prin susţinerea investiţiilor, aplicarea unor măsuri de protejare a economiei, inclusiv prin implementarea Programului ”Sprijin pentru România”. ”Predictibilitatea, stabilitatea şi încrederea tuturor celor care contribuie la dezvoltarea economică a ţării sunt foarte importante. Vom menţine anul acesta cadrul fiscal, sistemul de impozitare şi nu vom introduce taxe noi”, a subliniat premierul Ciucă.

Premierul a apreciat produsele de înaltă calitate şi soluţiile inovatoare oferite de Fabrica Bosch Cluj marilor producători auto, respectiv unităţile de control electronice pentru asistenţa de conducere auto, pentru siguranţa şi confortul în trafic şi pentru îmbunătăţirea experienţei condusului, dar şi unităţile de control electronice pentru sisteme de propulsie eBike.

Reprezentanţii companiei au arătat că este nevoie de investiţii substanţiale pentru a menţine performanţa tehnologică la cote înalte şi pentru a promova tehnologii prietenoase cu mediul, în condiţiile în care Bosch a atins în 2020 neutralitatea privind emisiile de CO2 la nivel global.

În septembrie 2021, compania a inaugurat la Cluj cea de-a treia hală de producţie în cadrul fabricii de componente electronice auto. Unitatea permite fabricarea de unităţi electronice de control de înaltă calitate pentru vehicule electrice, asigurând tehnologii de producţie de ultimă generaţie, mai eficiente, mai flexibile şi mai personalizate.

Compania foloseşte soluţii de inteligenţă artificială pentru a detecta şi remedia posibile deviaţii în procesul de producţie de la un stadiu incipient şi alocă, în acest sens, o parte considerabilă din investiţii soluţiilor de digitalizare şi Industrie 4.0, cu obiectivul de a menţine utilizarea tehnologiilor de ultimă oră în cadrul fabricii Bosch Cluj.

Şeful Executivului a subliniat contribuţia semnificativă a companiei la formarea elevilor din cadrul sistemului de învăţământ dual, dar şi la dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor Bosch, prin programe care susţin relaţia dintre educaţie şi mediul de afaceri.

„Apreciez preocuparea activă a companiei pentru a ajuta tinerii aflaţi la început de drum. Avem nevoie de conectarea sistemului educaţional la realitatea din industrie şi la nevoile concrete. Fără practica şi pregătirea la nivel înalt a profesorilor, absolvenţii nu vor putea valorifica potenţialul de care sunt capabili. Avem nevoie de politici publice în acest sens, iar Guvernul va avea în vedere această prioritate”, a declarat premierul.

În acest context, repezentanţii Bosch au menţionat necesitatea actualizării curriculei educaţionale, ca o condiţie prealabilă pentru forţa de muncă calificată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici