Ciucă: Debitul fluviului Dunărea a scăzut cu peste 50% / Valul de căldură se intensifică

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri dimineaţa, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii pe tema măsurilor luate în timpul caniculei, că debitul Dunării a scăzut cu peste 50% şi că în unele zone se va interveni pentru asigurarea navigabilităţii.

522 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Debitul fluviului Dunărea a scăzut cu peste 50% /  Valul de căldură se intensifică

Ciucă: Debitul fluviului Dunărea a scăzut cu peste 50% / Valul de căldură se intensifică

„În ceea ce priveşte situaţia generată de scăderea debitului cu peste 50% a fluviului Dunărea, în decizia CNSU de ieri după-amiază, am stabilit ca pe o porţiune să se intervină pentru a asigura navigabilitatea în sectorul respectiv. Este nevoie să intervenim pentru că se înregistrează un flux ridicat de trafic pe Dunăre comparativ cu anii precedenţi”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a cerut autorităţilor să fie pregătite să intervină în orice moment, în condiţiile în care în România se anunţă câteva zile caniculare: „Am solicitat seriozitate maximă, coordonare, responsabilitate şi activitate 24 cu 7”.

Premierul a transmis că vor continua acţiunile de transport a apei şi apei menajere în zonele afectate de secetă, de acordare a sprijinului în punctele de prim ajutor, de prevenire a incendiilor şi arderilor necontrolate.

„Am solicitat prefecţilor şi autorităţilor locale să desfăşoare activităţi de prevenţie, de informare a cetăţenilor şi să implice organizaţiile neguvernamentale şi serviciile voluntare în tot ce înseamnă protejarea oamenilor. Este foarte important ca la nivelul fiecărei localităţi să fie organizate puncte unde se poate asigura asistenţă medicală şi distribuire gratuită a apei. Dacă va fi nevoie, vom lua măsuri suplimentare faţă de cele deja stabilite în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU)”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici