Ciucă, despre rocada guvernamentală: Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua

Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aştepta, cu mai bine de peste un an şi jumătate în urmă, pe de-o parte menţinerea acordului politic, asigurarea stabilităţii coaliţiei şi asigurarea majorităţii în parlament, a spus Nicolae Ciucă.

609 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre rocada guvernamentală: Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua

Ciucă, despre rocada guveramentală: Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua

„Pentru că am spus mai devreme că voi face referire la modul în care, nu peste mult timp, se va face această rocadă politică, aşa cum a fost ea asumată în momentul în care, împreună cu preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, am decis ca prima jumătate a acestui proiect de coaliţie să aibă la conducerea guvernului un premier liberal, iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aştepta, cu mai bine de peste un an şi jumătate în urmă, pe de-o parte menţinerea acordului politic, asigurarea stabilităţii coaliţiei şi asigurarea majorităţii în parlament, astfel încât să avem certitudinea că aceste programe, pe care ni le-am asumat, fie că vorbim despre Programul de guvernare, fie că vorbim de PNRR – asumat prin fonduri europene, ce presupune de la sine un amplu program de reforme să se realizeze”, a spus luni premierul la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

El a adăugat că fără o majoritate parlamentară solidă nu s-ar fi reuşit dezbaterea şi analiza parlamentară pe proiectele de lege care au asigurat liniile de reformă asumate de România prin PNRR.

„De aici încolo avem nevoie de această majoritate şi de acelaşi ritm şi dinamică în actul guvernamental, în aprobarea proiectelor de legi în parlament, pentru că doar aşa ne putem asigura absorbţia de fonduri europene pe toate liniile de finanţare. Anul acesta se încheie unul dintre ele, ne rămân două: PNRR şi fondurile de coeziune pentru Cadrul financiar multianual 2021-2027. Totodată, anul trecut am început procesul de aderare la OCDE, ceea ce presupune de la sine un program şi un proiect complex de reforme ce se aliniază şi se complementează perfect cu reforma din PNRR”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, este nevoie de consens politic pentru menţinerea „ritmul de dezvoltare pe care România l-a obţinut în condiţii deosebit de dificile, anul trecut şi anul acesta, pe un trend pozitiv, pentru care nu avem scuză dacă nu-l menţinem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici