Ciucă, după ce negocierile sindicate-Guvern au eşuat: am avut un dialog foarte bun

Textul convenit cu sindicatele din educaţie, din care să rezulte foarte clar că educaţia reprezintă prioritate naţională, va fi „înscris” săptămâna viitoare, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

338 afișări
Imaginea articolului Ciucă, după ce negocierile sindicate-Guvern au eşuat: am avut un dialog foarte bun

Ciucă, după ce negocierile sindicate-Guvern au eşuat: am avut un dialog foarte bun

Ciucă a spus că a fost importantă întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, la care a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, o echipă a Ministerului Educaţiei, alta de la Ministerul Finanţelor, precum şi un secretar de stat de la Ministerul Muncii.

„Am avut un dialog foarte bun şi apreciez, aşa cum am spus şi voi susţine de fiecare dată, că educaţia este şi va fi o prioritate pentru Guvernul României şi pentru a actuala coaliţie de guvernare. Ca atare, în urma discuţiilor, am prezentat foarte clar care sunt posibilităţile bugetare ale Guvernului în momentul de faţă şi în felul acesta ne-am angajat să închidem anexa 8 din Legea 153 - este o anexă şi o asumare care vizează toate categoriile profesionale care au rămas în acea anexă şi, de asemenea, ne-am asumat la nivelul coaliţiei că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare şi cu care va intra în funcţiune noul guvern, împreună cu reprezentanţii sindicatelor, vom înscrie textul convenit din care să rezulte foarte clar că educaţia reprezintă prioritate naţională”, a spus premierul.

Potrivit acestuia, este o abordare „cât se poate de sinceră şi onestă atât faţă de toţi cei care lucrează în învăţământ, de profesori, de personalul nedidactic şi este abordare onestă faţă de noi, exprimând foarte clar, în momentul de faţă, care este pe de o parte posibilitatea financiară acum, când vorbim, care este abordarea pentru intrarea în vigoare a legilor Educaţiei şi a noii legi a salarizării, aşa cum a fost ea asumată prin PNRR”.

Luni va avea loc o nouă întâlnire a reprezentanţilor Guvernului cu sindicatele din educaţie.

Liderii sindicatelor din Educaţie au anunţat miercuri că negocierile cu reprezentanţii Guvernului au eşuat şi că de luni va începe greva generală.

„Este clar, de luni va fi grevă generală. Mesajul nostru este clar, grevă generală de luni, la ora 8.00”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Liderii de sindicat au mai spus că sunt dispuşi să se întâlnească cu reprezentanţii Guvernului pe parcursul săptămânii sau luni pentru a rezolva problemele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici