Ciucă: E nevoie de o abordare să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţă

Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţa sportivă pentru a oferi cetăţenilor români şansa la o viaţă sănătoasă şi bucuria obţinerii de rezultate, afirmă Nicolae Ciucă, după o întrevedere cu ministrul Sportului şi conducerea COSR.

110 afișări
Imaginea articolului Ciucă: E nevoie de o abordare să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţă

Ciucă: E nevoie de o abordare să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţă

„Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Sportului, Carol-Eduard Novák şi conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Discuţiile s-au axat asupra Strategiei naţionale pentru sport, elaborată de Ministerul Sportului şi care urmează să parcurgă etapele de aprobare”, transmite Guvernul.

Potrivit sursei citate, premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu şi să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanţări acordate de Ministerul Sportului, susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR, precum şi dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autorităţile locale. De asemenea, Prim-ministrul consideră că este necesară stabilirea unor criterii transparente de finanţare corelate cu angajamentele de performanţă.

„Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţa sportivă pentru a oferi cetăţenilor români şansa la o viaţă sănătoasă şi bucuria obţinerii de rezultate deosebite de către sportivii noştri. Dezvoltarea infrastructurii necesare pregătirii sportive este absolut necesară atât pentru a încuraja copiii şi tinerii sa facă sport, cât şi pentru a-i susţine pe cei care doresc şi pot să facă performanţă. Guvernul, împreună cu COSR şi federaţiile sportive, se va implica asumat în eforturile sportivilor de a urca pe scara performanţei şi de a obţine rezultate la competiţiile europene şi internaţionale. În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, solicit elaborarea unui plan concret de abordare, alături de care finalizarea Strategiei naţionale pentru sport, prin colaborarea dintre Ministerul Sportului şi COSR, joacă un rol esenţial”, a subliniat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici