Ciucă, întrebat dacă PNL susţine neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei. Răspunsul premierului

Premierul Nicolae Ciucă spune că o eventuală neimpozitare a pensiilor mai mici de 3000 de lei, faţă de 2000 de lei în prezent, este analizată şi nu poate preciza dacă PNL va susţine sau nu o astfel de măsură.

3711 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întrebat dacă PNL susţine neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei. Răspunsul premierului

Ciucă, întrebat dacă PNL susţine neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei. Răspunsul premierului

„În cele opt luni de când ne aflăm la guvernare am luat deciziile pe baza unor analize cât se poate de reale, am comunicat de fiecare dată cu onestitate şi sinceritate măsurile pe care putem să le luăm. Subiectul a fost discutat şi rămâne în discuţie. În acest moment nu pot să afirm dacă în susţine sau nu, pentru că şi PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de un membru al PNL. Trebuie să finalizăm rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, care sunt evoluţiile şi trebuie să fim cât se poate de atenţi cum cheltuim banii de la bugetul de stat”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă PNL susţine ridicarea pragului la 3.000 de lei pentru neimpozitarea pensiilor.

El a spus că Executivul a luat o serie de măsuri pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

„Avem în derulare o serie întreagă de măsutri pe cele trei pachete de sprijin, avem în continuare de compensat preţul la energie şi putem să vedem cu toţii că preţul la energie nu s-a stabilizat, e în continuă creştere, de asemenea la gaz. Ca atare, în momentul în care vom avea o analiză cât se poate de corectă şi care să poată să fie predictibilă şi să aibă un impact cel puţin pentru un an bugetar o vom comunica”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
pensii,
impozite

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici