Ciucă: La Consiliul JAI, Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei

Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei, spune premierul Nicolae Ciucă, după votul dat în Consiliul JAI. Ciucă promite că nedreptatea va fi îndreptată.

520 afișări
Imaginea articolului Ciucă: La Consiliul JAI, Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei

Sursa foto: MediafaxFoto

„La Consiliul JAI de ieri (joi - n.r.), Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei. România a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodată definitivă. O vom îndrepta, dar pentru asta, am fost şi trebuie să rămânem uniţi. România a fost şi rămâne un partener european corect şi loial, un membru al Uniunii Europene care îndeplineşte toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen”, a spus, vineri, premierul Nicolae Ciucă, la Conferinţa de alegeri a Filialei PNL Sector 3.

Un singur stat s-a opus intrării României în Spaţiul Schengen, şi anume Austria. Nicolae Ciucă a spus că Austria „a dat o lovitură puternică solidarităţii şi unităţii europene şi a creat o problemă europeană, care trebuie soluţionată la nivel european”.

„Toate partidele democratice din România şi toate familiile politice europene au susţinut aderarea României până în ultima clipă. Argumentele noastre foarte clare şi pertinente au fost respinse în mod total nejustificat, din raţiuni de politică internă. România merită să intre în Spaţiul Schengen şi România va intra în Spaţiul Schengen, dar ieri României i s-a refuzat un tratament corect, un tratament echitabil, în acord cu valorile europene. Românii au îndeplinit toate obligaţiile asumate, s-au comportat exemplar şi acum se simt nedreptăţiţi şi asta pe bună dreptate. Un popor nedreptăţit are nevoie de soluţii”, a mai spus Ciucă.

Premierul a mai spus că vor continua demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici