Ciucă: Noul raport ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen

Raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană confirmă eforturile din ultima perioadă şi ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen, transmite, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

358 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Noul raport ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen

„Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spaţiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care ţara noastră se află acum. România îndeplineşte toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spaţiul de liberă circulaţie. Noul raport de azi (miercuri - n.r.) confirmă eforturile din ultima perioadă şi ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen”, transmite pe Facebook premierul Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc condiţiile pentru a intra în spaţiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă. Comisarul european a vorbit de rezultatele bune ale misiunilor efectuate în luna octombrie în România şi Bulgaria de către experţii Comisiei.

„Este momentul să spunem <Bine aţi venit>”, a spus Ylva Johansson.

Comisia solicită Consiliului să ia pe 8 decembrie decizia necesară pentru a permite participarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
raport,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici