Ciucă salută înfiinţarea comisiei parlamentare pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

Premierul Nicolae Ciucă salută constituirea Comisiei speciale parlamentare pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE. „Denotă angajamentul transpartinic al Parlamentului României faţă de procesul de aderare a ţării noastre la Organizaţie”, transmite Executivul.

140 afișări
Imaginea articolului Ciucă salută înfiinţarea comisiei parlamentare pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

Ciucă salută înfiinţarea comisiei parlamentare pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă salută constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Înfiinţarea Comisiei speciale parlamentare OCDE denotă angajamentul transpartinic al Parlamentului României faţă de procesul de aderare a ţării noastre la Organizaţie şi consolidează rolul acestuia faţă de unul dintre principalele demersuri strategice actuale ale României în plan internaţional. Parlamentul este un actor important în procesul de aderare la OCDE, cu un rol esenţial în atingerea obţinerii statutului de membru al Organizaţiei”, potyrivit unui comunicat de presă.

După înaintarea Memorandumului Iniţial la 15 decembrie 2022, România a intrat în etapa tehnică a procesului, care presupune evaluări în profunzime de către cele 26 de Comitete sectoriale ale OCDE care acoperă aproape toate domeniile de politici publice: pieţe de capital, investiţii, afaceri sociale, concurenţă, guvernanţă publică şi corporativă, integritate şi transparenţă, fiscalitate, comerţ, agricultură, întreprinderi mici şi mijlocii etc.

„Parlamentul României, ca unică autoritate legiuitoare a ţării, poate acţiona, inclusiv în baza iniţiativei legislative aparţinând deputaţilor şi senatorilor, ca promotor al dezvoltării cadrului normativ-legislativ necesar aderării României la OCDE, respectiv ca facilitator al dezbaterii publice în domeniile relevante pentru procesul de aderare la Organizaţie. Guvernul României îşi exprimă deplina disponibilitate de a coopera cu Comisia specială parlamentară OCDE, precum şi pentru a sprijini dezbaterea publică pe subiect. Acest lucru va conduce atât la întărirea dialogului dintre Executiv şi Parlament în favoarea bunei guvernări şi a intereselor cetăţenilor, cât şi la consolidarea eforturilor globale ale României în procesul aderării”, se arată în finalul comunicatului.

Plenul comun al Parlamentului a aprobat, marţi, constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
parlament,
ocde

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici