Ciucă şi Ciţu, la 88 de ani de la moartea lui Ion Gheorghe Duca: "Suntem dovada vie că liberalismul trăieşte"

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, şi Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, au fost prezenţi azi la o ceremonie organizată la Horezu, judeţul Vâlcea. Ceremonia a comemorat 88 ani de la moartea politicianului liberal Ion Gheorghe Duca.

318 afișări
Imaginea articolului Ciucă şi Ciţu, la 88 de ani de la moartea lui Ion Gheorghe Duca: "Suntem dovada vie că liberalismul trăieşte"

Sursa Foto- Florin Cîtu, Facebook

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, şi Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, au fost prezenţi azi la o ceremonie organizată la Horezu, judeţul Vâlcea. Ceremonia a comemorat 88 ani de la moartea politicianului liberal Ion Gheorghe Duca. 

Prim-ministrul Ciucă l-a omagiat pe Ion G. Duca prin ţinerea unui discurs despre viaţa acestuia. Discursul a debutat cu "Dreptatea se poate face oriunde", acesta fiind  răspunsul dat de tânărul I.G.Duca în 1902 ministrului justiţiei, Eugen Stănescu, în momentul când intra în magistratură ca judecător la ocolul de Vălcea. 

Premierul a citit despre înscrierea lui Ion G. Duca în Partidul Naţional Liberal şi l-a lăudat pentru  activitatea sa ca ministru al educaţiei în înfiinţarea de noi şcoli elementare şi licee, ca ministru al agriculturii care a contribuit în reforma agrară, ca ministru al afacerilor externe în consolidarea prestigiului internaţional al României, ca ministru al afacerilor interne pentru îngrijirea ordinii şi siguranţei publice. A continuat discursul vorbind despre activitatea sa de cel de-al 35-lea prim-ministru al României între 14 noiembrie şi 30 decembrie 1933 care a combătut extremismul interbelic prin interzicerea Gărzii de Fier, act care a dus la asasinarea sa de către legionarii Nicadori. 

Ciucă îl elogiază pentru sacrificiul său pentru promovarea valorilor liberale şi democratice. 

„Astăzi, aici, la statuia lui I. Gh. Duca, suntem dovada vie că liberalismul trăieşte într-o Românie europeană care îşi asumă vocaţia occidentală şi transatlantică, cea care ne garantează azi că cei care au visat şi luptat pentru independenţă, unire, democraţie şi progres au urmaşi care să le împlinească şi să le păstreze viziunea. Pentru noi, liberalii, a face dreptate şi a promova progres aşa cum şi-a dorit I.Gh. Duca sunt datorii de onoare. Premierul Duca a fost condus pe ultimul drum de 400.000 de români. Sfârşitul lui tragic ne arată că eroismul nu este o vocaţie exclusiv militară”, a încheiat Ciucă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a susţinut că el nu este acolo decât ca liberal şi om care crede în liberalism şi nu ca membru sau preşedinte de partid. A declarat că liberalismul reprezintă progresul şi că PNL, de fiecare dată când a fost la guvernare, dar şi în opoziţie, a încercat să împingă România.  Activitatea guvernelor liberale din ultimii doi ani demonstrează că liberalismul reprezintă singura soluţie pentru România, a declarat Florin Cîţu. 

Cîţu declară că datorită măsurilor liberale au existat resurse pentru creşterile de pensii şi salarii şi asigurarea progresului, de asemenea consideră că antreprenorul român este un erou şi nu un infractor aşa cum îl privesc alţii, că doar PNL a sprijinit antreprenorii români. Politicianul a mai declarat că proprietatea privată este sfântă pentru liberali şi că va lupta în continuare pentru retrocedări şi investiţii.

Progresul înseamnă să investeşti, înseamnă inovaţie, a încheiat preşedintele PNL. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici