Ciucă şi Gavriliţa au decis deschiderea unui nou punct de frontieră, pe un pod militar de pontoane

Premierii Republicii Moldova şi României, Natalia Gavriliţa şi Nicolae Ciucă, au decis, marţi, deschiderea unui nou punct de frontieră, la Bumbăta-Leova, pe un pod militar de pontoane, care să preia traficul de mărfuri pe podul Rădăuţi Prut-Lipcani.

1076 afișări
Imaginea articolului Ciucă şi Gavriliţa au decis deschiderea unui nou punct de frontieră, pe un pod militar de pontoane

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o la Palatul Victoria pe premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa.

„Cu această ocazie, a fost analizat stadiul implementării proiectelor concrete destinate sprijinirii Republicii Moldova, în domenii care vizează aprovizionarea cu energie şi gaz, asigurarea finanţărilor din pachetul de 100 de milioane de euro, precum şi sprijinul bugetar direct de 10 de milioane de euro.
Premierul Nicolae Ciucă a asigurat că România depune toate eforturile pentru a găsi soluţii de furnizare, tranzit şi stocare a cantităţilor de gaze necesare Republicii Moldova. În privinţa energiei electrice, aceasta urmează a fi furnizată în cadrul infrastructurii de transport existente, urmând ca noi linii de interconectare să fie asigurate pe termen mediu şi lung”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul Republicii Moldova a adus în discuţie creşterea tranzitului de camioane la frontieră şi nevoia unor măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

„În acest sens, noul punct de frontieră care va fi deschis la Bumbăta-Leova, pe un pod militar de pontoane, şi preluarea traficului de mărfuri pe podul Rădăuţi Prut-Lipcani vor contribui la decongestionarea zonelor aglomerate la punctele existente. O atenţie specială a fost acordată de către premierul Nicolae Ciucă sprijinului pe care Guvernul României îl poate oferi în cadrul procesului de pregătire pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a făcut o trecere în revistă a stadiului actual al pregătirilor de la Chişinău în acest sens, cu precădere în domeniul justiţiei”, conform comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici