Claudiu Năsui (USR): Nerecunoaşterea semnăturilor deputaţilor este un precedent periculos

Liderul deputaţilor USR Claudiu Năsui a declarat, luni, că nerecunoaşterea de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor unor semnături din tabelul de susţinere a convocării unei sesiuni extraordinare reprezintă „un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc".

1520 afișări
Imaginea articolului Claudiu Năsui (USR): Nerecunoaşterea semnăturilor deputaţilor este un precedent periculos

Sursa foto: facebook/Claudiu Năsui

„Ce s-a întâmplat azi stabileşte un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc, anume Biroul Permanent nu recunoaşte semnături. Practic, ei, de la sine putere, au decis să nu recunoască anumite semnături şi culmea, nu o recunosc pe a mea, a persoanei care este acolo de faţă cu ei şi le spune <Da, eu sunt, eu vreau să semnez”, a afirmat liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

În opinia lui Năsui, majoritatea PSD-ALDE din conducerea Camerei Deputaţilor a dorit să tergiverseze convocarea sesiunii extraordinare în care PNL, USR şi PMP doreau, printre altele, investigarea evenimentelor din 10 august, când s-au înregistrat violenţe la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei.

„Intrăm într-o zonă a absurdului, într-o zonă puerilă în care dânşii duc parlamentarismul românesc şi care, de fapt, este o ruşine pe care trebuie să o ducem cu toţii (...) S-au folosit de nişte tehnici de tergiversare puerile, copilăreşti. Imaginaţi-vă că opoziţia devine majoritară, ei în continuare pot să spună că nu recunosc semnăturile, deci ajungem într-un absolut absurd (...) acum deja se apropie sesiunea ordinară, deci practic ei au tergiversat lucrurile intenţionat", a completat deputatul USR.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR şi PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaţilor sunt „diferite" sau „copiate".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat, luni, atribuţiile, către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Ileana Mihălcescu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici