Clotilde Armand: Judecătorul a dispus trimiterea către CCR a excepţiei privind alegerile

Clotilde Armand (USB) a anunţat că Judecătoria sectorului 1 a trimis la Curtea Constituţională cauza referitoare la excepţia de neconstituţionalitatate invocată în legătură cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

1883 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand: Judecătorul a dispus trimiterea către CCR a excepţiei privind alegerile

Clotilde Armand: Judecătorul a dispus trimiterea către CCR a excepţiei privind alegerile (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

"Am fost citată astăzi la Judecătoria sectorului 1. S-a judecat problema cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de mine în contestaţia depusă la Biroul Electoral de Sector şi sunt foarte fericită să vă anunţ că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiei invocată de noi. Adică ne vom regăsi în faţa CCR pentru a explica faptul că legea aşa cum este nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", a spus Armand marţi noapte, într-un video postat pe Facebook.

Ea a amintit că judecătorii CCR au mai judecat o dată această cauză invocată de jurnalistul Liviu Avram, dar că excepţia ar putea fi admisă acum pentru că Armand a candidat la alegerile locale şi a ieşit pe locul doi.

"Este a doua oară când această problemă se găseşte în faţa CCR, prima dată de către domnul Liviu Avram. A fost respinsă pentru că domnul Liviu Avram nu avea calitate de candidat plasat pe locul doi, cererea lui a fost respinsă din acest motiv, eu acum mă găsesc în situaţia aceasta şi atunci eu sper că CCR va admite această excepţie", a afirmat Clotilde Armand.

Armand a mai arătat că o eventuală decizie favorabilă nu se aplică retroactiv, iar acţiunea este pentru alegerile următoare.

De asemenea, ea a amintit de proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi care a fost adoptat tacit de Senat, spunând că a fost o dezbatere intensă înainte de alegeri, iar după nici măcar nu s-a mai dezbătut în plen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici