Cluj: Formulare de liste suplimentare şi declaraţii pe proprie răspundere, suplimentate la unele secţii

Prefectura Cluj a dispus dublarea numărului de formulare pentru liste suplimentare şi al declaraţiilor pe proprie răspundere la mai multe secţii de votare din judeţ, unde în turul întâi al alegerilor prezidenţiale a fost un număr mare de votanţi, pentru a preîntâmpina cozile la scrutinul de duminică.

742 afișări
Imaginea articolului Cluj: Formulare de liste suplimentare şi declaraţii pe proprie răspundere, suplimentate la unele secţii

Cluj: Formulare de liste suplimentare şi declaraţii pe proprie răspundere, suplimentate la unele secţii (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, la primul tur al alegerilor nu a rămas niciun cetăţean care să nu fi putut să voteze în judeţ, dar a luat ”măsuri preventive”, anticipând că vor fi foarte mulţi alegători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat măsuri preventive înaintea primului tur de scrutin al prezidenţialelor, am anticipat că vor fi mulţi alegători care vor vota pe liste suplimentare şi nu s-a întâmplat să rămână vreun cetăţean care să nu poată vota. Ne vom organiza mai bine pentru turul doi, pentru a evita situaţii de aşteptări prelungite sau în care cetăţenii să nu îşi poată exercita dreptul la vot. Am făcut o centralizare la fiecare secţie de votare şi am văzut câţi au votat pe liste suplimentare la primul tur. Astfel, în secţiile în care am constatat că numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale a fost mare, suplimentăm, faţă de numărul votanţilor din primul tur, cu 30 până la 100 la sută acele formulare de liste suplimentare şi declaraţii pe proprie răspundere, ca să preîntâmpinăm cozile şi aşteptarea la vot", a spus Vuşcan.

Potrivit acestuia, în primul tur de scrutin s-a înregistrat un număr mare de votanţi pe liste suplimentare în mai multe de secţii de votare din Cluj-Napoca, în special unde au fost arondate campusurile studenţeşti, dar şi în zone turistice ale judeţului.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, Monica Trofin, a explicat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, faţă de primul tur al alegerilor, declaraţiile pe proprie răspundere necesare pentru cei care votează pe liste suplimentare pot fi descărcate de pe site-ul BEC şi pot fi completate acasă, iar în secţia de votare se trece doar data şi se semnează.

"Vom remedia situaţiile din turul întâi. Să ştie cei care au acte de identitate expirate că Evidenţa Populaţiei lucrează şi duminică, în ziua votului", a spus Trofin.

În judeţul Cluj au fost înregistrate la primul tur al alegerilor prezidenţiale 51.714 voturi pe liste suplimentare, adică 18,18 la sută din votanţi.

Sute de studenţi de la universităţile din Cluj-Napoca au stat chiar şi o oră la coadă la secţiile de votare din zona centrală a oraşului pentru a vota pe liste suplimentare, iar mulţi au reclamat că au fost trimişi de la o secţie la alta pe motiv că formularele pentru listele suplimentare s-au terminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici