Numele unor politicieni şi oameni de afaceri, într-un dosar de trafic de persoane

Numele deputaţilor Petru Călian şi Adrian Gurzău, dar şi al unor oameni de afaceri şi patroni de cluburi din Cluj apar într-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, în care o femeie, administrator al unui club, a fost trimisă în judecată întrucât ar fi obligat tinere să se prostitueze.

954 afișări
Imaginea articolului Numele unor politicieni şi oameni de afaceri, într-un dosar de trafic de persoane

Numele unor politicieni şi oameni de afaceri, într-un dosar de trafic de persoane (Imaghine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit dosarului instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj şi trimis în instanţă în luna februarie, deputaţii PDL Petru Călian şi Adrian Gurzău, consilierul judeţean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Poştă Cluj, Ovidiu Călin, şi fostul consilier local Mircea Petric ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele obligate de administratorul clubului "Nana", Natalia Strechi, să se prostitueze.

Conform informaţiilor din dosar, accesul în clubul "Nana" se făcea doar pe bază de recomandări.

Dosarul DIICOT conţine declaraţiile a trei tinere care susţin că i-au însoţit pe consilierul judeţean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Călian şi pe luptătorul Ionuţ Iftimoaie într-o serie de deplasări la Baia Mare şi Bucureşti.

Andra L. spune că a primit bani după ce a întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian

O tânără, Andra L, le-a declarat procurorilor că, împreună cu alte două fete, a întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian şi a primit 250 de lei pentru aceasta.

"Am stat la hotelul respectiv până a doua zi şi în seara respectivă eu am întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian în camera hotelului mai sus-menţionat, unde acesta era cazat. A doua zi ne-am întors la Cluj, împreună cu Petru Călian şi Mihai Szeplecan, cu un autovehicul de teren care am înţeles că era proprietatea lui Petru Călian. În drum spre Cluj, Petru Călian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikăi aceeaşi sumă, pentru serviciile sexuale prestate", scrie în declaraţia Andrei L. din dosar.

Aceasta mai arată că alte două fete au plecat la Bucureşti cu Szeplecan şi Iftimoaie.

"Cunosc faptul că prin 2005 a fost organizată la Cluj Gala K1, iar Erica Teo şi Anca au plecat la Bucureşti după terminarea Galei împreună cu Mihai Szeplecan şi cu Ionuţ Iftimoaie, luptător de K1. Nu cunosc ce s-a întâmplat la Bucureşti, dar ştiu că una dintre fete nu a fost plătită pentru serviciile sexuale cu cei mai sus menţionaţi, toate întorcându-se la Cluj. Printre clienţii din Nana Club l-am mai văzut în incinta clubului pe patronul de la Diesel, numitul Buteanu Mircea şi pe patronul de la Hotel Residence, numitul Levi", scrie în declaraţia Andrei L.

Anca Monica B. menţionează numele fotbalistului Tibi Bălan

O altă fată, Anca Monica B., parte civilă în dosar, susţine că a fost la Bucureşti şi a întreţinut relaţii sexuale cu Călian.

"Eu şi cu Teo am plecat la Bucureşti la cererea lui Mihai (Szeplecan - n.r.), împreună cu Petru Călian şi cu Ionuţ Iftimoaie. Teo a fost cea care a discutat amănuntele cu privire spre Bucureşti. Cred că am fost cazaţi toţi într-un apartament în care era cazat Petru Călian, când se afla la Bucureşti. Eu şi cu Teo am întreţinut acolo relaţii sexuale cu Mihai, iar la un moment dat Mihai a vorbit cu Teo, cerându-i să întreţină relaţii sexuale cu Petru Călian. Teo nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu Petru Călian. Eu am întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian, iar în dimineaţa următoare Mihai ne-a cerut să plecăm. L-am întrebat când vom fi plătite, dar el a spus că Petru Călian a fost nemulţumit de noi şi ne-a lăsat doar bani de tren, suma de 200 de lei", afirmă tânăra în declaraţia dată procurorilor DIICOT Cluj.

Tot în declaraţia dată de Anca Monica B. apare şi numele fotbalistului rapidist Tibi Bălan.

"Cunosc că A. şi L. au întreţinut relaţii sexuale contra cost şi mai cunosc că şi V. a întreţinut relaţii sexuale cu un fotbalist, Tibi Bălan, însă nu cred că a fost contra cost", mai declară tânăra.

Ioana C. spune că l-a refuzat pe Călian

O altă declaraţie, a Ioanei C., se referă tot la Petru Călian, care, în perioada la care se face referire, 2005-2006, era membru PRM.

"Petru Călian mi-a propus să întreţin relaţii sexuale cu el, spunându-mi că mă va plăti, acesta fiind în relaţii bune cu Natalia, deoarece şi ea este membră PRM. Călian m-a chemat la Hotel Transilvania, eu cerându-i nişte bani cu împrumut în prealabil, deoarece aveam de susţinut un examen de limbă străină la Bucureşti şi nu aveam bani. El m-a chemat să-mi dea banii de care aveam nevoie la hotelul mai sus-menţionat şi a insistat să cumpărăm de la magazin ceva cu «P», eu neştiind despre ce este vorba. Am aflat însă când am ajuns la hotel că era vorba despre prezervative şi că vroia să întreţină relaţii sexuale cu mine. Eu am refuzat acest lucru, iar el s-a enervat, încercând să mă pipăie şi să mă sărute", scrie Ioana C. în declaraţia de la dosar.

Tot în dosar este consemnată şi o declaraţie dată de deputatul Petru Călian procurorilor DIICOT.

Călian spune că făcea un studiu de impact

"În calitatea de demnitar pe care am avut-o şi pe care o am şi acum, fãceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă, care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care printr-o terţă persoană am cunoscut o tânără pe care o cheamă Dania. Pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există. O parte din acest studiu s-a finalizat printr-o iniţiativă legislativă care a devenit lege (Legea pentru regimul juridic al contravenţiilor - n.r.). Relaţia cu Dania s-a rezumat la nivelul discuţiilor, neavând relaţii intime sau de altă natură cu aceasta", scrie în declaraţia deputatului dată în dosarul DIICOT.

Potrivit datelor de la dosar, clienţilor barului li se ofereau şi droguri, în general comprimate ecstasy, numite "bombonele".

Şi deputatul PDL Adrian Gurzău a fost client al localului

Conform dosarului, consilierul judeţean Mihai Szeplecan a declarat procurilor DIICOT că un alt deputat PDL, Adrian Gurzău, ar fi fost client al localului.

"Alte persoane pe care le cunosc şi ştiu că au fost clienţi la Nana Club sunt Gurzău Adrian (în prezent deputat PDL - n.r.), care era consilier local al municipiului Cluj-Napoca şi membru al Partidului Democrat", susţinea Szeplecan.

În aceeaşi declaraţie, Szeplecan afirma că fetele din clubul privat Nana Club erau plătite pentru "atmosfera creată", dar că nu a întreţinut raporturi sexuale cu acestea pe bani.

"Eu personal m-am apropiat mai mult de Linda şi o altă fată, Teo, acestea fiind unele din fetele din Nana Club care stăteau la mese cu clienţii şi cu care am întreţinut relaţii sexuale însă aceste lucruri s-au întâmplat din simpatie, şi nu ca urmare a unor înţelegeri, contra unor sume de bani ori altor foloase sau bunuri, însă cu Linda s-a întâmplat după ce Nana Club s-a închis, prin 2006", scrie în declaraţia acestuia.

În declaraţia de la dosar a Ioanei C. apar şi nume ale unor membri ai trustului Gazeta.

"Îmi amintesc că într-o seară din 2005, undeva prin vară, Decebal Cotoc, patronul de la Amprenta Advertising, a venit în Nana Club împreună cu Oţel Ioan, Liviu Man, Adi Avarvarei, Aurel Mureşan, ziarişti la ziarul Gazeta de Cluj, aceştia sosind în Nana Cluj pe la orele 22. Natalia m-a chemat pe mine, Silvia, Teo, Erika şi cred că Anca, cerându-ne să stăm la masă cu aceştia, deoarece a spus că «suntem nişte domni super, finuţi şi generoşi». Cred că pe la orele 0.30 Decebal a plecat din club împreună cu Oţel Ioan, Avarvarei, Liviu Man şi cu Aurel Mureşan, unii dintre ei fiind însoţiţi de fetele din Nana Club, respectiv Mureşan a plecat cu Teo. A doua zi am aflat de la Anca că Teo a întreţinut relaţii sexuale cu Mureşan, Teo fiind supărată că Mureşan nu i-a dat nicio sumă de bani pentru serviciile sexuale prestate. Mai cunosc din discuţiile cu Anca că şi celelalte persoane, respectiv Oţel Ioan, Liviu Man şi Decebal au întreţinut relaţii sexuale cu fetele din Nana Club, însă nu ştiu cu cine şi cui au fost plătite aceste servicii sexuale", scrie în declaraţia de la dosar.

În dosar apar şi numele directorului Regionalei de Poştă, Ovidiu Călin, şi al fostului consilier local din partea PDL Mircea Petric.

Potrivit declaraţiilor din dosarul DIICOT, Petric a recunoscut că a fost de câteva ori la Nana Club, ba chiar a indicat un alt client al clubului, în persoana adjunctului Poliţiei Cluj-Napoca, Zaharia Ciorbă.

În luna februarie, dosarul pentru trafic de persoane şi proxenetism a fost trimis instanţei de către procurorii DIICOT Cluj, urmând să fie judecat de Tribunalul Cluj. În acest caz au fost trimise în judecată Natalia Strechi, în prezent Horja, şi alte şase persoane, angajaţi ai clubului. Infracţiunile pentru care cei şapte sunt trimişi în judecată sunt trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi asocierea într-un grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici