Cluj: Un senator PDL ar putea părăsi partidul din cauza candidaturii lui Papahagi pentru ARD

Senatorul PDL Mihail Hărdău ar putea părăsi partidul şi candida în numele altei formaţiuni politice, nemulţumit că Adrian Papahagi va candida în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor ale ARD, colegiu pe care l-ar fi vrut Hărdău, susţin surse democrat-liberale.

427 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un senator PDL ar putea părăsi partidul din cauza candidaturii lui Papahagi pentru ARD

Cluj: Un senator PDL ar putea părăsi partidul din cauza candidaturii lui Papahagi pentru ARD (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Surse din PDL Cluj au declarat, sâmbătă, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, este nemulţumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianţei România Dreaptă, deşi acesta "nu a muncit nimic şi este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi", fost director al "Accademia di Romania" din Roma.

"Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor, pe listele Alianţei România Dreaptă. Papahagi este susţinut de Fundaţia Creştin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulţumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe acelaşi colegiu, şi îşi va găsi o altă opţiune, dacă situaţia nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiştii şi că vrea să câştige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi şi a-l trimite pe acesta la Paris, unde şi-a făcut studiile", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susţinut că decizia Alianţei România Dreaptă de a-l susţine pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor este "o decizie strâmbă".

Mihail Hărdău îşi câştigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaţilor s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alţii, actualii deputaţi PDL Daniel Buda, Petru Călian şi Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul judeţean Rareş Rusu, iar pentru Senat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Crstian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici