CNCD s-ar putea autosesiza în privinţa sloganului candidatului PRU la Primăria Sectorului 5 - FOTO

Candidatul PRU la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Bogdan Lencu, îşi face campanie cu sloganul "Albim sectorul 5", apărut pe flyerele sale electorale, mesaj care ar putea atrage autosesizarea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării.

1441 afișări
Imaginea articolului CNCD s-ar putea autosesiza în privinţa sloganului candidatului PRU la Primăria Sectorului 5 - FOTO

CNCD s-ar putea autosesiza în privinţa sloganului candidatului PRU la Primăria Sectorului 5 - FOTO

Candidatul PRU a precizat că mesajul său se referă strict la transformarea cartierelor din sector, dominate de gri, şi a negat orice referire la etnia romă.

"Sloganul s-a referit la un sector gri, un sector murdar, un sector corupt, un sector rămas în urmă, un sector mizer, cu blocuri mizere, cu o subdezvoltare a infrastructurii, cu o salubritate dusă sub limita de jos, cu o rată a şomajului incredibilă, cu o evaziune ridicată şi cu un trafic de droguri şi prostituţie duse la limita extremului. Despre asta vorbim, despre o albire a acestui sector“, a declarat Bogdan Lencu.

"În sectorul 5 locuiesc, într-adevăr, romi, dar nu are legătură cu acest aspect. Noi, în echipa de campanie, avem şi ţigani, am şi prieteni ţigani…. Nu are legătură cu acest lucru", a adăugat Lencu.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat pentru MEDIAFAX că CNCD s-ar putea autosesiza în acest caz. "Vom analiza situaţia şi vom lua o decizie în cel mai scurt timp în privinţa unei posibile autosesizări", a declarat Csaba Asztalos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici