CNN: Speakerul Casei Reprezentanţilor a fost ales, de acum urmează haosul

Analistul CNN Zachary B. Wolf scrie că vin doi ani agitaţi pentru politica americană, dar mai degrabă în defavoarea republicanilor.

2081 afișări
Imaginea articolului CNN: Speakerul Casei Reprezentanţilor a fost ales, de acum urmează haosul

Hepta

"Acesta nu este sfârşitul coşmarului preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, ci doar începutul", a scris analistul Zachary B. Wolf pe CNN

"După ce a câştigat postul mult râvnit, republicanul californian s-a dedus la o nouă serie de provocări cu o miză mai mare pentru toţi americanii, pentru un om care a avut nevoie de 15 încercări pentru a obţine CIOLANUL". 

Analistul CNN crede că în prima săptămână de la preluarea mandatului, McCarthy va adopta un pachet de reguli pentru a stabili conducerea Camerei în următorii doi ani. 

Prima va presupune tăierea cheltuielilor bugetare. 

"Tăiaţi, tăiaţi, tăiaţi, ăsta va fi motto-ul noului speaker", afirmă analistul. 

"Speakerul va forţa voturi specifice pentru ridicarea plafonului de îndatorare, reducerea deficitului şi promulgarea reducerilor de cheltuieli înainte de ridicarea plafonului de îndatorare, fără a adăuga datoria naţională de 31 trilioane de dolari".  

Analistul susţine că republicani au încercat să se atingă de două chestiuni sensibile ce le-ar dăuna electoratului - tăierea cheltuielilor pentru apărare în ajutorarea Ucrainei şi sistemul de asigurări medicale Medicare. Pe de altă parte, vor încerca să taie cheltuielile pentru protejarea mediului. 

"Sabia lui Damocles se învârte asupra lui McCarthy", afirmă analistul care crede că speakerul nu îşi va putea îndeplini promisiunile şi riscă să fie înlăturat de la conducere.

"Ar fi nevoie doar de o mână de republicani, alături de toţi democraţii, pentru a-l demite".

Analistul mai spune că pentru McCarthy va fi dificil  găsirea unei legislaţii care să treacă de Cameră şi să nu fie respinsă imediat de Senat sau să nu fie supusă veto-ului preşedintelui Joe Biden.

Reprezentantul republican Tony Gonzales din Texas a declarat deja că se va opune pachetului de reguli, deoarece se teme că acesta va duce la reduceri ale cheltuielilor pentru apărare. Unii republicani sunt sceptici în privinţa acestor reguli. 

Au existat, de asemenea, unele întrebări cu privire la modul în care McCarthy va pune în aplicare promisiunea de a limita cheltuielile pentru anul fiscal 2024 la nivelul cheltuielilor din 2022.

"Urmează şi mai multă dezordine. Poate că este un lucru bun. Mai multe conflicte? Sper că da", afirmă analistul, care crede că liderii ambelor partide le este interzis ca membrii individuali să poată oferi amendamente şi să obţină voturi pentru proiectele de lege de cheltuieli la podeaua Camerei. Ei s-au bazat pe dezbateri în comitetele de credite şi autorizare.

Republicanul texan Chip Roy se numără printre criticii care se referă la liderii republicani şi democraţi ca fiind „unipartid” din acest motiv.

„Prea des sunt pregătite facturile de o mână de oameni, aduse la Comitetul de Reguli,  blocate, puse pe podea şi trebuie să voteze doar da sau nu”, a spus Roy pentru Jake Tapper de la CNN duminică. 

"Lucrurile vor deveni din ce în ce mai dificile pentru McCarthy, şi poate pentru ţară, atunci când va trebui să negocieze cu democraţii din Senat, chiar şi cu preşedintele Biden", conchide analistul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici