Coaliţia de guvernare decide luni ce proiecte de lege va iniţia Parlamentul şi care revin Guvernului

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE se va reuni luni pentru a decide ce proiecte de lege urmează a fi iniţiate la nivelul Parlamentului, prin iniţiativă parlamentară, şi care revin Guvernului, urmând a fi asumate prin procedură guvernamentală, o decizie urmând a fi luată şi în privinţa legilor Justiţiei.

499 afișări
Imaginea articolului Coaliţia de guvernare decide luni ce proiecte de lege va iniţia Parlamentul şi care revin Guvernului

Coaliţia de guvernare decide luni ce proiecte de lege va iniţia Parlamentul şi care revin Guvernului

„Ne vom întâlni în coaliţie luni, am stabilit, şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi pe care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală – legile justiţiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare şi altele. Luni vom avea această decizie”, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea vineri, după CExN al PSD în care s-au votat înlocuitorii miniştrilor demisionari.

Întrebat de ce nu mai pleacă din Guvern acest pachet de legi ale Justiţei, Dragnea a răspuns: „Staţi că deocamdată nu l-am văzut. (...) În Guvern sunt nişte proceduri care durează mai mult - o lună, o lună şi jumătate şi suntem deja la mijlocul lui octombrie”.

El a precizat că speră ca ministrul Justiţiei Tudorel Toader să prezinte pachetul de legi pe Justiţie în această săptămână.

„Se pare că (ministrul Justiţiei, n.r.) mai lucrează la a însera unele propuneri care au venit din partea unor asociaţii de profil şi sperăm ca săptămâna viitoare să aibă o formă finală cu care, dacă decidem lunea asta, să vină în coaliţie şi pe urmă în Parlament”, a adăugat Dragnea, vineri, el reiterând intenţia politică a actualei coaliţii de guvernare ca pachetul de legi ale Justiţiei să fie adoptat în cursul sesiunii parlamentare actuale.

Conducerea PSD a decis ca modificările la Legile Justiţiei să fie promovate ca iniţiativă parlamentară, nu printr-un proiect asumat de Executiv, au declarat, vineri, surse social-democrate, ideea fiind enunţată la începutul săptămânii şi de premierul Mihai Tudose.

”Decizia pe care am luat-o a fost că vom promova Legile Justiţiei ca iniţiativă parlamentară, nu vor mai fi iniţiate de Guvern”, au declarat surse din conducerea PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că pachetul de legi ale Justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală.

”Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere...”, a spus premierul Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Şeful Guvernului a precizat însă că este nevoie şi de o decizie politică a conducerii coaliţiei de guvernământ.

”Teoretic, legile sunt încă la Ministerul Justiţiei şi mai aşteaptă nişte avize, inclusiv de la Comisia de la Veneţia”, a spus Tudose menţionând însă că viitoarea întrunire a Comisiei va avea loc în luna decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici